Θα αργήσει η επαναφορά της απασχόλησης στο φυσιολογικό, εκτιμά ο Μπερνάνκι
Η πτώση στα ποσοστά ανεργίας τους τελευταίους δύο μήνες είναι ενθαρρυντική αλλά θα χρειαστούν χρόνια για να επανέλθουν τα επίπεδα απασχόλησης στο φυσιολογικό, προειδοποίησε ο διοικητής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Μπεν Μπερνάνκι.
Η πτώση στα ποσοστά ανεργίας τους τελευταίους δύο μήνες είναι ενθαρρυντική αλλά θα χρειαστούν χρόνια για να επανέλθουν τα επίπεδα απασχόλησης στο φυσιολογικό, προειδοποίησε ο διοικητής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Μπεν Μπερνάνκι.
Μετά από αρκετούς μήνες πάνω από το 9,5% (έφτασε ακόμα και στο 9,8%) η ανεργία τον Ιανουάριο περιορίστηκε στο 9%.
Η οικονομία ενισχύεται χάρη και στις αυξημένες καταναλωτικές δαπάνες, υπογράμμισε σε προετοιμασμένη ομιλία κατά τη διάρκεια της ακρόασης στη επιτροπή Προϋπολογισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων. «Ο πληθωρισμός παραμένει σε χαμηλά επίπεδα», είπε, παρά τις αυξημένες τιμές σε πολλά αγαθά.
Ωστόσο, όπως είπε, η ανάκαμψη δεν θα εξασφαλιστεί αν δεν αρχίσουν οι εταιρείες να κάνουν προσλήψεις με σταθερό ρυθμό.
Επιπλέον, ανέφερε ότι αν δεν διαμορφωθεί σχέδιο για τον περιορισμό του ελλείμματος η αμερικανική οικονομία θα υποστεί πλήγμα. Σημειώνεται ότι το έλλειμμα έχει διαμορφωθεί στο ένα τρισεκατομμύριο δολάρια. Η Fed, όπως διευκρίνισε, θα συνεχίσει το πρόγραμμα αγοράς χρέους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Στα άκρα η σύγκρουση κυβέρνησης και αγροτών – Σκληρή καταστολή ενάντια στο πανελλαδικό άπλωμα των μπλόκων
- Επεισόδια στην Κρήτη: Δύο συλλήψεις στο Ηράκλειο – Δικογραφία για τουλάχιστον 10 άτομα στα Χανιά
- Οι Σπερς στο σταυροδρόμι: πρέπει να τα παίξουν όλα για τον Αντετοκούνμπο;
- Ρεκόρ πτωχεύσεων δεκαετίας για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα στη Γερμανία
- Ο Ίθαν Χοκ αναπολεί τη συνεργασία του με τον σπουδαίο Ρόμπιν Γουίλιαμς: «Το ταλέντο έρχεται με ένα κόστος»
- Σαμαράς: Το σίγουρο είναι πως αυτοί που βρίσκονται στα μπλόκα δεν κερδίζουνε κάθε τόσο το Τζόκερ

