Θα αργήσει η επαναφορά της απασχόλησης στο φυσιολογικό, εκτιμά ο Μπερνάνκι
Η πτώση στα ποσοστά ανεργίας τους τελευταίους δύο μήνες είναι ενθαρρυντική αλλά θα χρειαστούν χρόνια για να επανέλθουν τα επίπεδα απασχόλησης στο φυσιολογικό, προειδοποίησε ο διοικητής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Μπεν Μπερνάνκι.
Η πτώση στα ποσοστά ανεργίας τους τελευταίους δύο μήνες είναι ενθαρρυντική αλλά θα χρειαστούν χρόνια για να επανέλθουν τα επίπεδα απασχόλησης στο φυσιολογικό, προειδοποίησε ο διοικητής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Μπεν Μπερνάνκι.
Μετά από αρκετούς μήνες πάνω από το 9,5% (έφτασε ακόμα και στο 9,8%) η ανεργία τον Ιανουάριο περιορίστηκε στο 9%.
Η οικονομία ενισχύεται χάρη και στις αυξημένες καταναλωτικές δαπάνες, υπογράμμισε σε προετοιμασμένη ομιλία κατά τη διάρκεια της ακρόασης στη επιτροπή Προϋπολογισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων. «Ο πληθωρισμός παραμένει σε χαμηλά επίπεδα», είπε, παρά τις αυξημένες τιμές σε πολλά αγαθά.
Ωστόσο, όπως είπε, η ανάκαμψη δεν θα εξασφαλιστεί αν δεν αρχίσουν οι εταιρείες να κάνουν προσλήψεις με σταθερό ρυθμό.
Επιπλέον, ανέφερε ότι αν δεν διαμορφωθεί σχέδιο για τον περιορισμό του ελλείμματος η αμερικανική οικονομία θα υποστεί πλήγμα. Σημειώνεται ότι το έλλειμμα έχει διαμορφωθεί στο ένα τρισεκατομμύριο δολάρια. Η Fed, όπως διευκρίνισε, θα συνεχίσει το πρόγραμμα αγοράς χρέους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- ΕΟ ΚΚΕ: Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των αγροτοκτηνοτρόφων είναι που βάζουν τα εμπόδια στη Mercosur
- Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα μεταφέρουν έως 7000 κρατουμένους της οργάνωσης ISIS από τη Συρία στο Ιράκ
- Ρούτε με επιχειρήματα Τραμπ στο Νταβός: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να είναι ευτυχείς» που είναι επικεφαλής
- Ξεπέρασαν το μισό δισεκατομμύριο ευρώ οι ζημιές από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Σικελία
- Ολυμπιακός: Μετά τον Μιλουτίνοφ και ο Νιλικίνα εκτός αγώνα κόντρα στην Εφές
- Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πάγωσαν» οι διαδικασίες επί της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ και ΗΠΑ λόγω Γροιλανδίας
