Νέα συνάντηση Χριστόφια-Έρογλου την Τετάρτη
Την Τετάρτη επαναλαμβάνονται στη Λευκωσία οι διαπραγματεύσεις Χριστόφια-Έρογλου. Το απόγευμα ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ είχε προπαρασκευαστική συνάντηση με τον πρόεδρο Χριστόφια. «Διαδικαστική δουλειά για το πώς προχωρούμε ως αποτέλεσμα της συνάντησης της Γενεύης» θα γίνει την Τετάρτη είπε ο κ.Ντάουνερ.
Την Τετάρτη επαναλαμβάνονται στη Λευκωσία οι διαπραγματεύσεις Χριστόφια-Έρογλου. Το απόγευμα ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ είχε προπαρασκευαστική συνάντηση με τον πρόεδρο Χριστόφια.
«Ήθελα να ακούσω από τον κ.Χριστόφια πώς ο ίδιος βλέπει το πώς προχωρούμε και είχαμε μια καλή ευκαιρία να το συζητήσουμε αυτό και θα μιλήσω και με τον κ.Έρογλου αύριο [Τρίτη]», είπε ο κ.Ντάουνερ.
Σε ερώτηση για το ποια κεφάλαια θα συζητηθούν την Τετάρτη, ο κ.Ντάουνερ είπε ότι κατά τη συνάντηση «θα υπάρξει πολλή διαδικαστική δουλειά για το πώς προχωρούμε ως αποτέλεσμα της συνάντησης της Γενεύης».
Ακόμη σχετικά με το αν αληθεύει η πληροφορία ότι ο ίδιος προσπάθησε να οργανώσει τριμερή συνάντηση στο Νταβός, ο κ. Ντάουνερ είπε «δεν ξέρω από πού προήλθε αυτό». Επιπλέον, σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι αυτή η πληροφορία προήλθε από τις Βρυξέλλες, είπε ότι «αυτό είναι απόλυτα αναληθές».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ουκρανία: Η όποια «αληθινή πρόοδος» για την αποκατάσταση της ειρήνης εξαρτάται από τη Ρωσία, λένε οι ΗΠΑ
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τρεις προ(σ)κλήσεις
- Μπενφίκα – Σπόρτινγκ 1-1: Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Λισαβόνας
- ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ θα επεκτείνει την ταξιδιωτική απαγόρευση για πολίτες πάνω από 30 χωρών
- Μάιντς – Γκλάντμπαχ 0-1: Ο Ντα Κόστα καταδίκασε την ομάδα του
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]

