«Επιστράτευση» στη Θεσσαλονίκη για την αποκομιδή των απορριμμάτων
Τη συνδρομή μηχανοκίνητων μέσων του Στρατού ζήτησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, προκειμένου να καταφέρει η πόλη να απαλλαγεί από τους τόνους απορριμμάτων που την έχουν κατακλύσει.
Τη συνδρομή μηχανοκίνητων μέσων του Στρατού ζήτησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, προκειμένου να καταφέρει η πόλη να απαλλαγεί από τους τόνους απορριμμάτων που την έχουν κατακλύσει.
Όπως αναφέρουν τα Νέα, ο δήµαρχος Θεσσαλονίκης έχει ήδη έρθει σε επαφή και συµφωνία µε την ηγεσία των Ενόπλων ∆υνάµεων προκειµένου να παραχωρηθούν στον ∆ήµο µηχανοκίνητα µέσα που διαθέτει ο Στρατός και να συνδράµουν στο δύσκολο έργο της αποκοµιδής.
Σύμφωνα με τον αντιδήµαρχο Καθαριότητας Στάθη Αβραµίδη, στους δρόµους και ταπεζοδρόµια της Θεσσαλονίκης βρίσκονται περισσότεροι από 1.000 τόνοι σκουπιδιών, καθώς τα 55 από τα 73 απορριµµατοφόρα του Δήμου παραµένουν καθηλωµένα λόγω βλάβης.
Ο κ. Αβραµίδης εκτιµά ότι εφόσον «επιστρατευτούν» οχήµατα του Στρατού, η πόλη θα καθαρίσει µέσα στην ερχόµενη εβδοµάδα.
Ταυτόχρονα η διοίκηση του ∆ήµου διερευνά και άλλες εναλλακτικές λύσεις. Ήδη έχει εγκριθεί από την περιφέρεια η απόφαση για συνεργασία µε εξωτερικά συνεργεία, ώστε να επισκευαστούν τουλάχιστον άλλα δέκα απορριµµατοφόρα.
Επιπλέον, εξετάζεται η δυνατότητα να προµηθευτεί ο δήµος ανταλλακτικά, ώστε να µπορέσουν να κάνουν επισκευές τα συνεργεία του δήµου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επτά συλλήψεις στην Αϊτή μετά το ποδοπάτημα σε ιστορικό φρούριο με 25 νεκρούς
- Πέντε τρόποι για να «επανέλθεις» μετά το γιορτινό τραπέζι
- Καιρός: Βροχές και αφρικανική σκόνη την Τρίτη
- Στα +1.900 ευρώ ετησίως ο λογαριασμός ενέργειας λόγω Μέσης Ανατολής
- Σεξ σε εξωτερικούς χώρους, αναρρίχηση και Τότεναμ: Η συναγή για τον τέλειο Γιου Νέσμπε
- Video games: Πες μου τι παίζεις να σου πω ποιος είσαι
- Στον πάτο του ΟΟΣΑ οι πραγματικοί μισθοί στην Ελλάδα – Πληρωνόμαστε 21% λιγότερο από ό,τι το 2010
- «Όχι άλλο αμερικανικό κάρβουνο!» – Οι σύμμαχοι γυρίζουν την πλάτη στην αμερικανική ενέργεια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442