Διαβεβαιώσεις Μέρκελ για τη σταθερότητα του ευρώ
Την διαβεβαίωση ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλιστεί η σταθερότητα του ευρώ, παρέσχε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Stern. Σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης που προδημοσιεύτηκε σήμερα Τετάρτη, η Μέρκελ δήλωσε ότι «δεν υπάρχει επιστροφή στο γερμανικό μάρκο» και ότι η Γερμανία είναι προσηλωμένη στο ευρώ και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσει ένα σταθερό ευρώ.
Την διαβεβαίωση ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλιστεί η σταθερότητα του ευρώ, παρέσχε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Stern.
Σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης που προδημοσιεύτηκε σήμερα Τετάρτη, η Μέρκελ δήλωσε ότι «δεν υπάρχει επιστροφή στο γερμανικό μάρκο» και ότι η Γερμανία είναι προσηλωμένη στο ευρώ και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσει ένα σταθερό
ευρώ.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος τάχθηκε υπέρ ενός καλύτερου συντονισμού στην ευρωζώνη. «Αυτό που χρειάζεται είναι καλύτερος συντονισμός πολιτικών σε θέματα φορολογίας και κοινωνικά ζητήματα, όσον αφορά την εργατική νομοθεσία και τις εξελίξεις σε σχέση με τους μισθούς στον δημόσιο
τομέα. Πρέπει να συντονιστούμε ώστε να εξαλειφθούν οι σημαντικές διαφορές που υπάρχουν κατά καιρούς», τόνισε.
Κατά τις σημερινές συναλλαγές στις ασιατικές αγορές το ευρώ ανέκαμψε στο 1,3441 δολάρια από 1,3387 που ήταν χθες στη Νέα Υόρκη, όταν το δολάριο υποχώρησε στο 1,3466, τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 14 Δεκεμβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η ζωή της Κάρα Ντελεβίν άλλαξε ριζικά όταν αποφάσισε να σταματήσει το αλκοόλ – «Άξιζε κάθε δευτερόλεπτο»
- e-EΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ποια επιδόματα και εφάπαξ καταβάλλονται ως 6 Μαρτίου
- Αμφίβολος για το δεύτερο παιχνίδι με το Μαυροβούνιο ο Ρογκαβόπουλος
- ΑΑΔΕ: Μετάθεση προθεσμιών για Ενιαίες Αιτήσεις Ενισχύσεων 2024 και 2025
- Δίκτυο αποχέτευσης: Επιδότηση έως 1.300 ευρώ για σύνδεση
- Τέμπη: Αγρυπνία στις εστίες του ΑΠΘ για τα 57 θύματα της τραγωδίας

