Ολοκληρώνεται η συνεδρίαση του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας, όπου μεταξύ άλλων, εξετάζεται η επιχειρησιακή σύμβαση της ΝΕΟΓΑΛ με το σωματείο των εργαζομένων.

Το Συμβούλιο εξέτασ,ε μεταξύ άλλων, την Ειδική Επιχειρησιακή Σύμβαση που είχε συνάψει στις 29 Δεκεμβρίου η γαλακτοβιομηχανία Δράμας ΝΕΟΓΑΛ με το σωματείο των εργαζομένων και η οποία προβλέπει την μείωση των αποδοχών των εργαζομένων κατά 9% για την επόμενη διετία.

Η γνωμάτευση του Συμβουλίου για τη σκοπιμότητα της Σύμβασης, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνητική και το ΣΕΚΕΕ εκτιμά ότι τα στοιχεία που υποβλήθηκαν με την αιτιολογική έκθεση δεν επαρκούν ώστε να κρίνεται δικαιολογημένη η κατάρτιση Ειδικής Επιχειρησιακής Σύμβασης.

Υπενθυμίζεται ότι και η ίδια η εταιρεία -διά του εκπροσώπου της Χριστοφόρου Σεβαστίδη- είχε ανανγωρίσει ότι η συγκεκριμένη σύμβαση «υπεγράφη προληπτικά, γιατί η επιχείρηση διαβλέπει το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, που σίγουρα θα είναι δύσκολο».

Την ακύρωση της συμφωνίας στη ΝΕΟΓΑΛ ΑΕ Δράμας για ειδική επιχειρησιακή σύμβαση είχε ζητήσει και η ΓΣΕΕ.

Τα οικονομικά αποτελέσματα της ΝΕΟΓΑΛ

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που έχει παρουσιάσει, η ΝΕΟΓΑΛ ήταν κερδοφόρος όλα τα προηγούμενα χρόνια, με επιδόσεις μάλιστα που θα ζήλευαν ακόμη και οι ισχυρότερες επιχειρήσεις του τομέα της, αφού το μέσο περιθώριο κέρδους της τη δεκαετία 2000-2009, ως ποσοστό των πωλήσεων, ήταν 9,87%, βάσει των κερδών προ φόρων που κατέγραψε.

Πραγματοποίησε συνολικές πωλήσεις ύψους 161,43 εκατ. ευρώ και κατέγραψε συνολικά κέρδη προ φόρων ύψους 15,94 εκατ. ευρώ. Η μέση ετήσια κερδοφορία της ανήλθε σε σχεδόν 1,6 εκατ. ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο