Το Φεβρουάριο θα εξεταστεί το αίτημα έκδοσης του Τζ.Ασαντζ στη Σουηδία
Εξαιρετικά σύντομη -όπως άλλωστε αναμενόταν- ήταν η ακροαματική διαδικασία για τον συνιδρυτή του Wikleaks Τζούλιαν Ασαντζ σχετικά με την έκδοσή του στη Σουηδία. Το δικαστήριο του Λονδίνου αποφάσισε να εξετάσει το αίτημα στις 7 και 8 Φεβρουαρίου.
Εξαιρετικά σύντομη -όπως άλλωστε αναμενόταν- ήταν η ακροαματική διαδικασία για τον συνιδρυτή του Wikleaks Τζούλιαν Ασαντζ σχετικά με την έκδοσή του στη Σουηδία. Το δικαστήριο του Λονδίνου αποφάσισε να εξετάσει το αίτημα στις 7 και 8 Φεβρουαρίου.
Υπενθυμίζεται ότι η έκδοσή του στη Σουηδία αφορά κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση δύο γυναικών.
Ο 39χρονος Αυστραλός, ο οποίος έχει εξοργίσει την Ουάσιγκτον δημοσιοποιώντας χιλιάδες διαβαθμισμένα διπλωματικά έγγραφα των ΗΠΑ, δηλώνει αθώος.
Η συνεδρίαση του δικαστηρίου παρόντος του Ασάντζ διήρκεσε λιγότερο από μισή ώρα.
Κατά την έξοδό του από το δικαστήριο ο Ασαντζ ξεκαθάρισε ότι η οργάνωσή του θα συνεχίσει να δημοσιοποιεί διαβαθμισμένα έγγραφα παρά τα νομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Σειρά στις αποκαλύψεις φαίνεται να έχει πάρει μεγάλη αμερικανική τράπεζα (κατά πολλούς πρόκειται για την Bank of America) και οι «ανήθικες πρακτικές» της.
«Η δουλειά μας στο WikiLeaks συνεχίζεται χωρίς διακοπή. Επιταχύνουμε την δημοσίευση για θέματα που σχετίζονται με το Cablegate και άλλων υλικών» δήλωσε.
Πρόσθεσε δε ότι τα έγγραφα θα δημοσιευθούν σύντομα σε εφημερίδες μικρής και μεγάλης κυκλοφορίας, καθώς και μέσω ορισμένων οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Περού: Τουλάχιστον 13 νεκροί σε σφοδρή σύγκρουση μίνι βαν με νταλίκα
- Κολομβία: Τουλάχιστον 8 νεκροί και 83 τραυματίες στη συντριβή μεταγωγικού αεροσκάφους στα σύνορα με το Περού
- Συρία: Βάση του στρατού γίνεται στόχος ρουκετών που εκτοξεύτηκαν από το Ιράκ
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Αποκωδικοποίηση
- Λίβανος: Για τον κίνδυνο «κατοχής» του, κάνει λόγο ο Μακρόν
- Γιορτή σήμερα 24 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο

