Η κυβέρνηση θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες στην επιλογή συμβούλων για την επέκταση της 30ετούς σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ), είπε την Τρίτη στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, στο Reuters, χωρίς όμως να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ωστόσο, υπενθυμίζεται, ότι ο υπουργός Οικονομικών είχε πει ότι η επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του ΔΑΑ, αποτελεί προτεραιότητα για το 2011, και ότι αργότερα θα ακολουθήσει και η αλλαγή στη μετοχική σύνθεση.

Στον ΔΑΑ συμμετέχει με ποσοστό 55% το ελληνικό Δημόσιο και με ποσοστό 40% η γερμανική κατασκευαστική εταιρία διαχείρισης αεροδρομίων Hochtief. Η εταιρία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο έχει υπογράψει με το δημόσιο 30ετή σύμβαση παραχώρησης.

«Για το Βενιζέλος θα προχωρήσουμε σε λίγες ημέρες στην επιλογή συμβούλων για την διαπραγμάτευση της επέκτασης της σύμβασης», είπε το στέλεχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε δηλώσει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters την περασμένη εβδομάδα ότι ένα από τα πρώτα πράγματα που θα προωθήσει το 2011 η κυβέρνηση είναι η επέκταση της σύμβασης παραχώρησης για τον Διεθνή Αερολιμένα.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι το επόμενο βήμα της κυβέρνησης θα είναι η αλλαγή στη μετοχική σύνθεση του αεροδρομίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ