Σαρκοζί και Ομπάμα συμφωνούν σε στενότερη συνεργασία για την οικονομία
Η Γαλλία αναγνωρίζει τον σημαντικό ρόλο του δολαρίου υπογράμμισε ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί κατά την συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τον Μπαράκ Ομπάμα στο Λευκό Οίκο ενώ δεσμεύτηκε για την από κοινού συνεργασία για την ενίσχυση της παγκόσμιας οικονομίας καθώς εξέρχεται σταδιακά από την κρίση.
Η Γαλλία αναγνωρίζει τον σημαντικό ρόλο του δολαρίου υπογράμμισε ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί κατά την συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τον Μπαράκ Ομπάμα στο Λευκό Οίκο ενώ δεσμεύτηκε για την από κοινού συνεργασία για την ενίσχυση της παγκόσμιας οικονομίας καθώς εξέρχεται σταδιακά από την κρίση.
Στις δηλώσεις τους οι δύο ηγέτες εξέφρασαν ακόμη την ανησυχία τους για τις ανισότητες σε παγκόσμιο επίπεδο και την ανάγκη να περιοριστούν, με τον Νικολά Σαρκοζί να κάνει ειδικότερη μνεία στις νομισματικές ανισότητες.
Η ατζέντα των συνομιλιών περιλάμβανε ζητήματα που αφορούν την G20 και την G8 των οποίων την προεδρία ασκεί η Γαλλία το 2011, ζητήματα διεθνούς ενδιαφέροντος όπως αυτό των τιμών στα τρόφιμα αλλά και το πρόβλημα της ισλαμιστικής τρομοκρατίας.
Από την πλευρά του ο Μπαράκ Ομπάμα υπογράμμισε ότι προσβλέπει στη συνεργασία με την προεδρεύουσα Γαλλία για τα ζητήματα που θα απασχολήσουν τις προσεχείς συνόδους των δύο ομάδων
Ο Νικολά Σαρκοζί συνοδεύεται από τους υπουργούς Εξωτερικών και Οικονομίας, Μισέλ Αλιό-Μαρί και Κριστίν Λαγκάρντ, αντίστοιχα, όπως και από τη σύζυγό του Κάρλα Μπρούνι.
Έπειτα, ο κ. Σαρκοζί θα ταξιδεύσει στην Νέα Υόρκη, όπου θα συναντηθεί με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα και τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Χανιά: Θλίψη για τον θάνατο του Κωνσταντάκη Κανάκη, αθλητή μπάσκετ με αμαξίδιο
- Κόντης: «Δεν έχουμε την εικόνα που θέλουμε, χρειαζόμαστε πολλή δουλειά»
- Ο Έιντριεν Μπρόντι είναι σίγουρος ότι η τεχνητή νοημοσύνη «δεν θα μπορέσει ποτέ να αντικαταστήσει τα συναισθήματα»
- Πόσο χρυσό κατέχουν οι δέκα χώρες με το μεγαλύτερο απόθεμα – Η θέση της Ελλάδας
- Πού κυμαίνονται οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα – Η σύγκριση με Ευρώπη
- Προδημοσίευση του βιβλίου του Σαρκοζί: «Προσευχήθηκα να μπορέσω να σηκώσω τον σταυρό μου»

