Ζωοτροφές και αυγά μολυσμένα με διοξίνη εντοπίστηκαν σε γερμανικά αγροκτήματα
Περίπου 1.000 αγροκτήματα στο γερμανικό κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας έκλεισαν για προληπτικούς λόγους μετά από ευρήματα διοξίνης σε ζωοτροφές και αυγά, ενώ οι Αρχές διεξάγουν έρευνες για να εξακριβωθεί σε ποιο βαθμό έχει επηρεαστεί η παραγωγή σε όλη τη γερμανική επικράτεια. Στο γειτονικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας σφαγιάστηκαν 8.000 κλώσσες που είχαν ταϊστεί με μολυσμένη τροφή, στα αυγά των οποίων εντοπίστηκαν υψηλά επίπεδα διοξίνης.
Περίπου 1.000 αγροκτήματα στο γερμανικό κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας έκλεισαν για προληπτικούς λόγους τη Δευτέρα μετά από ευρήματα διοξίνης σε ζωοτροφές και αυγά, ενώ οι Αρχές διεξάγουν έρευνες για να εξακριβωθεί σε ποιο βαθμό έχει επηρεαστεί η παραγωγή σε όλη τη γερμανική επικράτεια.
Στο γειτονικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας σφαγιάστηκαν 8.000 κλώσσες που είχαν ταϊστεί με μολυσμένη τροφή, στα αυγά των οποίων εντοπίστηκαν υψηλά επίπεδα διοξίνης.
Πιστεύεται ότι τα αγροκτήματα που έκλεισαν, που εξέτρεφαν κοτόπουλα, χοίρους ή γαλοπούλες, είχαν προμηθευτεί λίπος μολυσμένο με διοξίνη για ζωοτροφή. Στη Σαξονία υπάρχουν περισσότερα από 50.000 αγροκτήματα.
Οι πρώτες αναφορές για αφύσικα υψηλές συγκεντρώσεις διοξίνης ήρθαν στο φως της δημοσιότητας στα μέσα Δεκεμβρίου και αυξήθηκαν ανησυχητικά την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με τις αρχές, σε δύο αγροκτήματα στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία καταγράφηκαν ποσότητες διοξίνης διπλάσιες του επιτρεπτού ορίου.
Υπολογίζεται ότι περίπου 120.000 μολυσμένα αβγά έφτασαν στα ράφια των καταστημάτων αλλά, σύμφωνα με τις κτηνιατρικές υπηρεσίες, πολλές χιλιάδες από αυτά επιστρέφονται ή έχουν ήδη επιστραφεί.
Κατά τα φαινόμενα, η διοξίνη έφτασε στη Γερμανία από έναν Ολλανδό προμηθευτή, αλλά εξετάζεται το πώς το μολυσμένο λίπος κατέληξε να γίνει ζωοτροφή. Η γερμανική εταιρεία Harles & Jentzsch ανακοίνωσε ότι ένας Ολλανδός προμηθευτής παρέδωσε το μολυσμένο λίπος το οποίο όμως προερχόταν από ένα εργοστάσιο βιοκαυσίμων που ανήκει στην επίσης γερμανική Petrotech AG.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Οι ΗΠΑ επέλεξαν τον καπιταλισμό των κανονιοφόρων – Ο κόσμος θα γίνει φτωχότερος και λιγότερο ασφαλής
- Η διττή στρατηγική των ΗΠΑ πίσω από τις απευθείας συνομιλίες τους με τον υπουργό του Μαδούρο πριν την απαγωγή
- Οι συμπεριφορές μας που δεν πρέπει να εκδηλώνουμε στον σκύλο μας
- Η Euroleague αλλάζει format: Περισσότερες ομάδες, δύο όμιλοι και λιγότερες αγωνιστικές
- Πληθωρισμός τροφίμων: Σε υψηλά επίπεδα στην Ευρωζώνη – Μεγάλες ανατιμήσεις σε κρέας, καφέ, τσάι και κακάο
- Πώς έχτισε την ηγεμονία της Viocalco ο Νίκος Στασινόπουλος



