
Διαχωρισμό των δικτύων της ΔΕΗ αποφασίζει η Γενική Συνέλευση
Τον διαχωρισμό των δικτύων της ΔΕΗ με την ίδρυση δύο θυγατρικών εταιρειών αναμένεται να εγκρίνει σήμερα, Πέμπτη, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της επιχείρησης. Ο διαχωρισμός αποτελεί επιταγή του Μνημονίου στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της εγχώριας αγοράς ενέργειας. Η συγκεκριμένη λύση δεν επιτρέπει την παραχώρηση της ιδιοκτησίας των δικτύων σε ιδιώτες, κίνηση που θα αποδυνάμωνε την θέση της ΔΕΗ.
Τον διαχωρισμό των δικτύων της ΔΕΗ με την ίδρυση δύο θυγατρικών εταιρειών αναμένεται να εγκρίνει σήμερα, Πέμπτη, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της επιχείρησης.
Η εν λόγω πρόταση διαχωρισμού εντάσσεται στο πλαίσιο της Κοινοτικής οδηγίας, η οποία επιβάλλει τον διαχωρισμό των δικτύων από τη δραστηριότητα της παραγωγής ενέργειας.
Σημειώνεται πως στις 19 Οκτωβρίου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ αποφάσισε οι δραστηριότητες της μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας που ασκούνται σήμερα από τη Γενική Διεύθυνση Μεταφοράς της ΔΕΗ να περιέλθουν στο σύνολό τους στην κατά 100% θυγατρική εταιρεία της επιχείρησης, ΔΕΗ Τηλεπικοινωνίες ΑΕ.
Αποφάσισε επίσης τη μεταβίβαση στη θυγατρική εταιρεία, των περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ που υπάγονται λειτουργικά στις δραστηριότητες της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφοράς και των απαιτήσεων και υποχρεώσεων που συναρτώνται με τις δραστηριότητες της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφοράς. Ως ημερομηνία κατά την οποία θα επενεργήσουν τα αποτελέσματα των παραπάνω εγκρίσεων ορίσθηκε η 31η Δεκεμβρίου 2010.
Ο διαχωρισμός αποτελεί και επιταγή του Μνημονίου στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της εγχώριας αγοράς ενέργειας. Η συγκεκριμένη δε απόφαση δεν επιτρέπει την παραχώρηση της ιδιοκτησίας των δικτύων σε ιδιώτες, κίνηση που θα αποδυνάμωνε την θέση της ΔΕΗ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κοινωνικός Τουρισμός: Νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων
- Νέο διπλό για τους Σπερς με τρομερό Γουεμπανιάμα (114-93) – Γλίτωσαν την «σκούπα» οι Ρόκετς (115-96)
- Καλλιόπη Ταχτσόγλου: Η «Μαρούσκα» από τους «Δύο Ξένους» μιλά για τον ρόλο που της κόστισε στην καριέρα της
- Κως: Καταγγελία για βιασμό 33χρονου στις φυλακές
- Ιράν: Στρίβειν διά των Στενών του Ορμούζ – Η πρόταση Αραγτσί για να ξεπεραστούν τα εμπόδια για τα πυρηνικά
- Παναθηναϊκός: Η Βαλένθια δεν αλλάζει αποδυτήρια για τα play offs, παρά τις διαμαρτυρίες του Άταμαν

