Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις στις 29 και 30 Δεκεμβρίου
Θετική έκβαση είχε η συνάντηση των εκπροσώπων των υπαλλήλων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με τον γγ του υπουργείου Μεταφορών Χ.Τσιόκα. Μετά τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν για το θέμα των μετατάξεων στην υπηρεσία τους, οι συνδικαλιστές αποφάσισαν την ακύρωση της κινητοποίησης κι έτσι οι πτήσεις στις 29 και 30 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν κανονικά.
Θετική έκβαση είχε η συνάντηση των εκπροσώπων των υπαλλήλων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με τον γγ του υπουργείου Μεταφορών Χ.Τσιόκα.
Όπως μετέδωσε η ΝΕΤ, μετά τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν για το θέμα των μετατάξεων στην υπηρεσία τους, οι συνδικαλιστές αποφάσισαν την ακύρωση της κινητοποίησης κι έτσι οι πτήσεις στις 29 και 30 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν κανονικά.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο υπουργός Μεταφορών Δ.Ρέππας διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των υπαλλήλων στην ΥΠΑ ότι οι 380 μηχανικοί και πιλότοι της Ολυμπιακής Αεροπορίας θα μεταταχθούν στην Υπηρεσία για χρονικό διάστημα τριών μηνών και στη συνέχεια θα μεταταγούν σε άλλη υπηρεσία.
Ο κ. Ρέππας τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει πρωτοβουλία να επιλύσει το θέμα με το νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή αυτές τις ημέρες και θα προβλέπει ότι το κράτος, με τρόπο που ανταποκρίνεται στο συμφέρον της Διοίκησης και του κοινωνικού συνόλου, θα αποφασίσει πώς θα αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο το προσωπικό αυτό και σε άλλες υπηρεσίες που μπορεί να υπάρχουν θέσεις, οι οποίες πρέπει να καταληφθούν από πιλότους και μηχανικούς.
Ο υπουργός Μεταφορών ανέφερε ως παράδειγμα τα πυροσβεστικά αεροσκάφη, τις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή ασθενών από τα νησιά και για υπηρεσίες της Πολεμικής Αεροπορίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γούλβς – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-4: Έριξε τεσσάρα και έπιασε πεντάδα
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 09.12.2025]
- ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση επέλεξε τον δρόμο της έντασης για να κρύψει τη δυσωδία του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Υποχώρησε ο S&P 500, οι επενδυτές πατούν φρένο με το βλέμμα στη Fed
- Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ εναντιώνεται στην απόφαση της ΕΕ να απαγορεύσει όρους όπως «χορτοφαγικό μπέργκερ»
- Καταγγελία Τριανταφυλλάκη από Κρήτη: «Μας πυροβόλησαν με πλαστικές σφαίρες» – Ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις

