Την περισυλλογή των σκουπιδιών στη Νάπολη ξεκίνησε ο ιταλικός στρατός
Ο ιταλικός στρατός, κινητοποιήθηκε το πρωί, για να περισυλλέξει περίπου πενήντα τόνους απορριμμάτων, που είχαν συσσωρευτεί σε πολλούς δρόμους της Νάπολης, στην περιοχή όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο Καποντικίνο.
Ο ιταλικός στρατός, κινητοποιήθηκε το πρωί, για να περισυλλέξει περίπου πενήντα τόνους απορριμμάτων, που είχαν συσσωρευτεί σε πολλούς δρόμους της Νάπολης, στην περιοχή όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο Καποντικίνο.
Τα απορρίμματα, πρόκειται να μεταφερθούν στα χώρους ταφής και καύσης σκουπιδιών, που θα ξαναρχίσουν να λειτουργούν από τη Δευτέρα.
Ήδη έχουν χρησιμοποιηθεί δώδεκα ειδικά οχήματα και τα λεγόμενα μηχανικά φτυάρια (pale meccaniche) του ιταλικού στρατού, υπό τον συντονισμό του στρατηγού Αντόνιο Μόνακο.
Ο δήμος της Νάπολης, ζήτησε από τους πολίτες, να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια στο δρόμο μέχρι αύριο, όταν θα ξαναρχίσει να λειτουργεί με κανονικό ρυθμό η δημοτική υπηρεσία απορριμμάτων.
Η περιφέρεια της μεγαλούπολης του ιταλικού νότου, συνεχίζει να είναι βυθισμένη στις πλαστικές σακούλες και στα σκουπίδια.
Πολλοί σχολιαστές κατηγορούν τον Ιταλό πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ότι ενδιαφέρεται μόνο για τον καθαρισμό των κεντρικών οδών της πόλης, σε ένα είδος «επιχείρησης βιτρίνας», αδιαφορώντας για τις απόκεντρες, πιο απομονωμένες περιοχές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καλύβια: Το «βαρύ» ποινικό παρελθόν του 37χρονου που σχεδίαζε νέα δολοφονία – Ο βιασμός και η ανθρωποκτονία
- MadWalk 2025: Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου αποκλειστικά στο MEGA
- Δημιουργία Κέντρου Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο πρώτο σχολείο Γεωργίου Ξενουδάκη στην Ίμπρο Σφακίων
- Ολυμπιακός: Προπονήθηκε ο Φουρνιέ και παίζει κόντρα στην Μπαρτσελόνα
- Πέλλετ: Ποιους συμφέρει περισσότερο η θέρμανση
- ΗΠΑ: Το πρώτο χάσμα φιλοδοξίας σε μία δεκαετία – Γιατί οι γυναίκες «απομακρύνονται» από τις προαγωγές


