Πολύνεκρη έκρηξη σε αγωγό πετρελαίου στο Μεξικό
Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν την Κυριακή από έκρηξη σε αγωγό πετρελαίου της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Pemex στο κεντρικό Μεξικό, δήλωσε η κυβέρνηση του κρατιδίου της Πουέμπλα. Η έκρηξη έγινε μακριά από διυλιστήρια ή άλλες εγκαταστάσεις.
Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν την Κυριακή από έκρηξη σε αγωγό πετρελαίου της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Pemex στο κεντρικό Μεξικό, δήλωσε η κυβέρνηση του κρατιδίου της Πουέμπλα.
Ο απολογισμός της έκρηξης είναι «έντεκα άνθρωποι απανθρακωμένοι, 32 κατοικίες με σοβαρές ζημιές και δώδεκα τραυματίες οι δύο από τους οποίους σοβαρά», δήλωσε ο Βαλεντίν Μενέσες, υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου.
Αργότερα, με νέες δηλώσεις των Αρχών, ο αριθμός των νεκρών ανέβηκε στους 22 και των τραυματίων στους 32.
Σύμφωνα με τον κ. Μενέσες η έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (τοπική ώρα) και προκλήθηκε από την κλοπή πετρελαίου από τον αγωγό.
Οι τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί μετέδωσαν εικόνες που έδειχναν ένα τεράστιο σύννεφο μαύρου καπνού στο χώρο της έκρηξης και πολλούς ανθρώπους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να βρουν αλλού καταφύγιο.
Η έκρηξη έγινε μακριά από διυλιστήρια ή άλλες εγκαταστάσεις.
Ο κ. Μενέσες είπε οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έχουν υπό έλεγχο τη φωτιά που προκλήθηκε από την έκρηξη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- The Beatles: Το μέλος της θρυλικής μπάντας που βρέθηκε πρώτο πίσω από τα σίδερα της φυλακής
- Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Ο αδερφός της Μαρίας Λαδά ξεσπά στο in για τον άδικο θάνατο της ΑμεΑ αδερφής του
- Super League 2: Ο Ολυμπιακός Β’ «πλήγωσε» τον Πανιώνιο (2-1), φαβορί για την άνοδο η Καλαμάτα! (2-0)
- Πιθανόν νεκρός και ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ
- Νεκροί τρεις Αμερικανοί στρατιώτες στην επιχείρηση κατά του Ιράν – Πέντε τραυματίστηκαν
- LIVE: Βόλος – ΑΕΚ

