Μεικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές την Τρίτη, μικρή άνοδος στη Γουόλ Στριτ
Με μεικτά πρόσημα σταμάτησαν την πορεία τους οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων την Τρίτη. Στο πράσινο οι δείκτες της Γουόλ Στριτ, μετά τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τις αμερικανικές λιανικές πωλήσεις.
Με μεικτά πρόσημα σταμάτησαν την πορεία τους οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων την Τρίτη. Στο πράσινο οι δείκτες της Γουόλ Στριτ, μετά τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τις αμερικανικές λιανικές πωλήσεις.
Στην Ευρώπη, στις κερδισμένες της ημέρας βρέθηκαν οι μετοχών των αεροπορικών Lufthansa και Air France-KLM αλλά και εκείνες των ενεργειακών ΒΡ, Royal Dutch Shell, Total).
Στη Νέα Υόρκη, η αναμονή των αποφάσεων της Fed και η ενίσχυση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ καλλιέργησαν θετικό κλίμα.
Tους δείκτες όμως πίεσαν οι μετοχές των χρηματοπιστωτικών, που έκλεισαν με υποχώρηση κατά περίπου 1% (όπως εκείνες των Bank of America, Goldman Sachs, Wells Fargo, Citigroup, JPMorgan).
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX30 έκλεισε με οριακή υποχώρηση 0,03% ενώ ο CAC40 στο Παρίσι έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,3%. Ο FTSE100 στο Λονδίνο έκλεισε με άνοδο 0,5%.
Στη Νέα Υόρκη ο Dow Jones έκλεισε στις 11.476,54 μονάδες με άνοδο 0,4% ενώ ο Nasdaq έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,1%. Με μικρή άνοδο 0,09% έκλεισε ο S&P500.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουκρανία: Η όποια «αληθινή πρόοδος» για την αποκατάσταση της ειρήνης εξαρτάται από τη Ρωσία, λένε οι ΗΠΑ
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τρεις προ(σ)κλήσεις
- Μπενφίκα – Σπόρτινγκ 1-1: Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Λισαβόνας
- ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ θα επεκτείνει την ταξιδιωτική απαγόρευση για πολίτες πάνω από 30 χωρών
- Μάιντς – Γκλάντμπαχ 0-1: Ο Ντα Κόστα καταδίκασε την ομάδα του
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]

