Απεβίωσε ο Tom Walkinshaw
Ο Σκοτσέζος υπήρξε ένας εκ των δημιουργών της πρωταθλήτριας Benetton F1, καθώς και διευθυντής των Ligier και Arrows στη Formula 1 και της Jaguar που κυριάρχησε στο τέλος της δεκαετίας του 1980 στο LeMans.
Σε ηλικία 64 ετών έφυγε από τη ζωή, έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, ο Tom Walkinshaw – διευθυντής των ομάδων Benetton, Ligier και Arrows στη Formula 1.
Ο Σκοτσέζος συμμετείχε στη δημιουργία της Benetton F1, που κατέκτησε τα πρωταθλήματα της Formula 1 στο μέσον της δεκαετίας του 1990, ενώ την αμέσως προηγούμενη δεκαετία υπό τη διοίκησή του η Jaguar κυριάρχησε στο LeMans και στους αγώνες σπορ πρωτοτύπων.
Ο Tom Walkinshaw ξεκίνησε την καριέρα του από το κόκπιτ του οδηγού στο τέλος της δεκαετίας του 1960, κατακτώντας το πρωτάθλημα Formula Ford Σκοτίας το 1969, ενώ το 1974 πέρασε στους αγώνες με αυτοκίνητα Τουρισμού.
Δύο χρόνια αργότερα ίδρυσε την εταιρεία TWR, η οποία προσέφερε μηχανολογικές υπηρεσίες τις αγωνιστικές ομάδες. Η TWR κατέκτησε το Βρετανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (BTCC) το 1980 και 1981 και ένα χρόνο μετά ξεκίνησε η συνεργασία με τη Jaguar.
Ο Tom Walkinshaw, οδηγώντας μια Jaguar που προετοίμαζε η TWR, κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού το 1984, στο απώγειο της οδηγικής του καριέρας. Η επιτυχία έκανε τη Jaguar να εμπιστευτεί στην TWR το πρόγραμμά της για το LeMans, το οποίο η αγγλική εταιρεία κέρδισε δύο φορές (1988, 1990).
Έτσι, ο Tom Walkinshaw πέρασε στη Formula 1 το 1991, αρχικά ως διευθυντής μηχανολογίας της Benetton F1. Το 1994 ο Flavio Briatore τον τοποθέτησε διευθυντή της ομάδας Ligier, όμως ένα χρόνο μετά ο Tom Walkinshaw αποχώρησε, αγοράζοντας ο ίδιος σημαντικό μερίδιο της ομάδας Arrows.
Τα οικονομικά προβλήματα της Arrows και της TWR οδήγησαν στην κατάρρευση των δύο εταιρειών το 2002 και ο Tom Walkinshaw συνέχισε να εμπλέκεται στους αγώνες, στο πρωτάθλημα των V8 στην Αυστραλία.
auto.in.gr
- Η κυβέρνηση έχει ήδη ηττηθεί στη σύγκρουση με τους αγρότες
- Κίνηση στους δρόμους: «Κόκκινος» ο Κηφισός, καθυστερήσεις στην Αττική οδό
- Σε ελληνικά νερά σήμερα ο «Κίμων», η πρώτη ελληνική φρεγάτα «Belharra»
- Όλα στον αέρα στην Μπαρτσελόνα λόγω οικονομικής αβεβαιότητας
- Χιόνια: Αυξημένα τα επίπεδα τον Ιανουάριο – Στο 19% της συνολικής έκτασης της χώρας
- Ο Αντρέα Μποτσέλι και η Μαράια Κάρεϊ στην Τελετή Εναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Μιλάνο – Κορτίνα

