Κυριακή 10 Μαϊου 2026
weather-icon 23o
«Τραίνο» στην έδρα της η Καβάλα, λύγισε και την ΑΕΚ

«Τραίνο» στην έδρα της η Καβάλα, λύγισε και την ΑΕΚ

Στο γκρουπ των ομάδων που έγιναν… θύματα της Καβάλας στο κλειστό της Καλαμίτσας προστέθηκε η ΑΕΚ. Ο «δικέφαλος» παρά το γεγονός ότι είχε ένα ονειρικό ξεκίνημα, στο δεύτερο ημίχρονο λύγισε από την πίεση των γηπεδούχων και ηττήθηκε με 89-86 για την 8η αγωνιστική της Α1. Το σύνολο του Δημήτρη Πρίφτη παρέμεινε λοιπόν στην 3η θέση της βαθμολογίας όπου μαζί της είναι ο Κολοσσός Ρόδου και το Περιστέρι και πλέον μένει να σπάσει το ρόδι και στα εκτός έδρας ματς.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Στο γκρουπ των ομάδων που έγιναν… θύματα της Καβάλας στο κλειστό της Καλαμίτσας προστέθηκε η ΑΕΚ. Ο «δικέφαλος» παρά το γεγονός ότι είχε ένα ονειρικό ξεκίνημα, στο δεύτερο ημίχρονο λύγισε από την πίεση των γηπεδούχων και ηττήθηκε με 89-86 για την 8η αγωνιστική της Α1. Το σύνολο του Δημήτρη Πρίφτη παρέμεινε λοιπόν στην 3η θέση της βαθμολογίας όπου μαζί της είναι ο Κολοσσός Ρόδου και το Περιστέρι και πλέον μένει να σπάσει το ρόδι και στα εκτός έδρας ματς.

Ιδανική εκκίνηση για ΑΕΚ

Είχαν περάσει τέσσερα λεπτά από την αναμέτρηση και το 0-12 υπέρ της ΑΕΚ σε έκανε να πιστεύεις πως βρίσκεσαι μερικά χρόνια πιο πίσω… Και όμως η ΑΕΚ των πολλών προβλημάτων εντός και εκτός γηπέδου ξεκίνησε ιδανικά το ματς και άρχισε από νωρίς να βάζει τα θεμέλια για το δεύτερο μεγάλο φετινό διπλό της. Εξαιρετική σε άμυνα και επίθεση η Ένωση για περίπου 6 λεπτά έπαιζε ολοκληρωμένο και καλό μπάσκετ, με τη διαφορά να έχει αγγίξει το +13 (17-4) και να δείχνει ικανή να φτάσει σε μία άνετη επικράτηση μέσα σε ένα απόρθητο φρούριο.

Ξύπνησε η Καβάλα

Κάπου εκεί όμως άρχισε η Καβάλα να συνέρχεται από το αρχικό σοκ και με μία αντεπίθεση διαρκείας επέστρεψε για τα καλά στο ματς με λέι άπ του Παλάσιο για το 19-22 (9’). Η ΑΕΚ απάντησε με τρίποντο του Σπαρκς, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα της 1ης περιόδου, αλλά ήταν φανερό πως πλέον τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα.

Και έγιναν ακόμα δυσκολότερα… Οι γηπεδούχοι χωρίς να πείθουν ήταν πλέον στο κόλπο και με τρίποντο του ΜακΙντος μείωσαν στον πόντο (30-31, 14′). Η ανατροπή ήταν προ των πυλών, όμως οι παίκτες του Μηνά Γκέκου όχι μόνο δεν πανικοβλήθηκαν, αλλά έτρεξαν σερί 9-0 (40-30, 18′) και μπόρεσαν να πάνε στα αποδυτήρια με μία σημαντική διαφορά υπέρ τους (45-38).

Έγινε η ανατροπή

Η ψαλίδα που χώριζε τις δύο ομάδες άνοιξε και πάλι χάρη στον Παπανικολάου (49-38), αλλά από το παιχνίδι της ΑΕΚ απουσιάζουν βασικά στοιχεία και ένα από αυτά είναι η διατήρηση της διαφοράς που δημιουργεί. Για ακόμα μία φορά παρά το γεγονός ότι ήταν σε πλεονεκτική θέση, σήμανε… υποχώρηση. Έτσι η Καβάλα προσπέρασε με τρίποντο του Παλάσιο για το 56-54 και έφερε τη διαφορά στο +5 (61-56) λίγο αργότερα με τον Γιόροβιτς. Ο Νικολαϊδης ισοφάρισε για λογαριασμό των φιλοξενούμενων, με την περίοδο να όμως να λήγει στο 64-63 για τους Αργοναύτες.

Το μεγάλο ντέρμπι έγινε ακόμα πιο σκληρό στη συνέχεια, με τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα για κάθε μπάλα. Η Καβάλα πάντως ήταν αυτή που αποδείχτηκε περισσότερο συνεπής με το αντίπαλο καλάθι και χάρη σε κάποια κρίσιμα κερδισμένα επιθετικά ριμπάουντ, αλλά και την αστοχία της ΑΕΚ στις βολές έφτασε σε μία μεγάλη νίκη. Μία νίκη η οποία κλείδωσε μετά από τρίποντο του Καραποστόλου λίγα δευτερόλεπτα πριν την λήξη.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τανατζής – Παναγιώτου – Πουρσανίδης Κ.

ΚΑΒΑΛΑ (Δημήτρης Πρίφτης):
ΜάκΙντος 9 (2), Παλάσιο 23 (1), Κοστόφ 3 (1), Χαφ 3 (1), Στεφανίδης 3 (1), Σίμονς 13, Γιόροβιτς 15 (2), Καραποστόλου 17 (5), Αγγελόπουλος 3 (1).

ΑΕΚ (Μηνάς Γκέκος): Καστλ 5 (1), Νικολαϊδης 15 (3), Παπανικολάου 9 (1), Μακ 8 (1), Νικούδης 9 (1), Αντωνάκης 2, Καλλινικίδης 7, Σπαρκς 6 (2), Γκράντι 25 (3).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:
Καλόπουλος (Μακεδονίας)

ΒΟΗΘΟΙ: Βασιλειάδης (Μακεδονίας), Αλεξέας (Μεσσηνίας)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 10 Μαϊου 2026
Cookies