Προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης «βλέπουν» οι Πορτογάλοι
Η πλειοψηφία των Πορτογάλων εκτιμά ότι η κυβέρνηση πρέπει και τελικά θα ζητήσει τη βοήθεια από το Μηχανισμό Στήριξης, για να βγει από την κρίση, σύμφωνα τουλάχιστον με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης. Πάντως, ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες επανέλαβε ότι η χώρα δεν έχει κανένα λόγο να προσφύγει σε ΕΕ-ΔΝΤ.
Η πλειοψηφία των Πορτογάλων εκτιμά ότι η κυβέρνηση πρέπει και τελικά θα ζητήσει τη βοήθεια από το Μηχανισμό Στήριξης, για να βγει από την κρίση, σύμφωνα τουλάχιστον με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης.
Η δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο Eurosondagem, αναφέρει ότι το 46,4% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η Πορτογαλία θα ζητήσει βοήθεια από την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Εκτιμήσεις για το αντίθετο κάνει το 35,8%. Παράλληλα, το 47,1% δηλώνει ότι η κυβέρνηση «πρέπει να ζητήσει βοήθεια», ενώ το 44,8% θεωρεί ότι η χώρα πρέπει να λύσει τα προβλήματά της στο εσωτερικό.
Μία μεγάλη πλειοψηφία των Πορτογάλων (62%) αναφέρει ότι η χώρα δεν πρέπει να βγει από την ευρωζώνη, ενώ το 29,1% είναι υπέρ της εξόδου.
Πάντως, ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ανακοινώσει άμεσα νέο πακέτο αναπτυξιακών μέτρων.
Σε συνέντευξη του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Diario de Noticias, ο Σόκρατες επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά ότι η Πορτογαλία «δεν έχει ανάγκη» από εξωτερική βοήθεια και δεν έχει κανένα πρόβλημα που να απαιτεί την προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
«Το πρόβλημά μας είναι θέμα προϋπολογισμού το οποίο πρέπει να διορθώσουμε, όπως και άλλες χώρες» δήλωσε, για να υπενθυμίσει ότι η Πορτογαλία έχει θέσει ως στόχο να μειώσει το έλλειμμά της στο 4,6% του ΑΕΠ.
«Ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε και δεν χρειαζόμαστε κάποιον να μας λέει αυτό που πρέπει να κάνουμε» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ιταλία: Δύο νεκροί και πέντε τραυματίες από χιονοστιβάδα
- «Η φήμη είναι ακόρεστο τέρας» – Ο Ντέιβ Γκρολ για τους Foo Fighters, την απιστία και το εξώγαμο παιδί
- Αστυνομική επιχείρηση σε οικισμό στη Νέα Πέραμο – Πέντε συλλήψεις
- Βέροια: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 7χρονος που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ – Στο «Ιπποκράτειο» μετά από εγχείρηση στο κεφάλι
- Λίβεπουλ: Από πότε είχε να υποστεί 10 ήττες στην Premier League (pic)
- Το 30% που λείπει: Πώς η κατάρρευση των γεννήσεων τινάζει στον αέρα την αγορά εργασίας
