Την εθνική στρατηγική για τις εξαγωγές παρουσιάζει ο πρωθυπουργός
Την εθνική στρατηγική για τις εξαγωγές παρουσιάζει σήμερα Τετάρτη ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, σε εκδήλωση του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Κατά την εκδήλωση που έχει ως θέμα: «Εθνική Στρατηγική για τις Εξαγωγές - Ελλάδα της Εξωστρέφειας» θα παρουσιαστεί ο οδηγός του προγράμματος για την εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, το οποίο παρέχει κεφάλαια του ΕΣΠΑ ύψους 30 εκατ. ευρώ απευθείας στις επιχειρήσεις, χωρίς τραπεζική διαμεσολάβηση.
Την εθνική στρατηγική για τις εξαγωγές παρουσιάζει το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, σε εκδήλωση του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
Κατά την εκδήλωση που έχει ως θέμα: «Εθνική Στρατηγική για τις Εξαγωγές – Ελλάδα της Εξωστρέφειας» θα παρουσιαστεί ο οδηγός του προγράμματος για την εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, το οποίο παρέχει κεφάλαια του ΕΣΠΑ ύψους 30 εκατ. ευρώ απευθείας στις επιχειρήσεις, χωρίς τραπεζική διαμεσολάβηση.
Το εν λόγω πρόγραμμα αποτελεί προπομπό του Ταμείου Εξωστρέφειας, στο οποίο η κρατική συμμετοχή θα αγγίξει περίπου τα 70 εκατ. ευρώ μέσα στο επόμενο έτος και το κεφάλαιό του αναμένεται να πολλαπλασιαστεί με τη συμμετοχή των τραπεζών, στο πλαίσιο του Εθνικού Ταμείου για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη (ΕΤΕΑΝ).
Με τις πρωτοβουλίες αυτές, συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ η κυβέρνηση κάνει πράξη τη δημιουργία νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, με αποκλειστικό αντικείμενο τη διεθνοποίηση των ελληνικών επιχειρήσεων και τα θέτει σε άμεση εφαρμογή.
Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναμένεται σήμερα, Τετάρτη, να αναφερθεί στο στόχο που έχει θέσει η κυβέρνηση για αύξηση των ελληνικών εξαγωγών στο 10% του ΑΕΠ μέχρι το 2012 και στο 16% μέχρι το 2014 και να ανακοινώσει τις εξής δράσεις:
- Την αναμόρφωση της δομής του Εθνικού Συμβουλίου Εξαγωγών
- Τον εκσυγχρονισμό του ΟΠΕ και του ΟΑΕΠ με βάση τις διεθνείς καλές πρακτικές
- Τη βελτίωση του μηχανισμού πιστοποίησης, η οποία θα σηματοδοτεί τη στροφή στην ποιότητα και θα δώσει στα ελληνικά προϊόντα συγκριτικό πλεονέκτημα
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κραν Μοντανά: Σε γαλλικά νοσοκομεία τραυματίες της πυρκαγιάς – Γάλλοι οι ιδιοκτήτες του μπαρ
- Χαμός στο Χ από οργισμένους οπαδούς της Λίβερπουλ – «Διώξτε τον Σλοτ τώρα»
- Juliane Koepcke: Έπεσε από τα 10.000 πόδια μετά από πτώση αεροπλάνου και επέζησε μόνη στη ζούγκλα
- LIVE: Μπρέντφορντ – Τότεναμ
- Τραμπ: Δεν κοιμάμαι σε συνεδριάσεις – Έχω μελανιές επειδή παίρνω μεγαλύτερη ημερήσια δόση ασπιρίνης
- LIVE: Σάντερλαντ – Μάντσεστερ Σίτι

