Στο χείλος του πολέμου η Κίτρινη Θάλασσα, λέει η Β.Κορέα για τις ασκήσεις Σεούλ-Ουάσινγκτον
«Η Κίτρινη Θάλασσα βρίσκεται στο χείλος του πολέμου» διαμηνύει η Βόρειος Κορέα με αφορμή τις κοινές αεροναυτικές ασκήσεις που πραγματοποιούν στην περιοχή, από την Κυριακή, οι ΗΠΑ και η Νότιος Κορέα. Η Πιονγιάνκ κάνει λόγο για «μία πρόκληση και ένα έγκλημα», ενώ η Σεούλ προειδοποιεί με αντίποινα για το θάνατο, την περασμένη εβδομάδα, των τεσσάρων Νοτιοκορεατών.
«Η Κίτρινη Θάλασσα βρίσκεται στο χείλος του πολέμου» διαμηνύει η Βόρειος Κορέα με αφορμή τις κοινές αεροναυτικές ασκήσεις που πραγματοποιούν στην περιοχή, από την Κυριακή, οι ΗΠΑ και η Νότιος Κορέα. Η Πιονγιάνκ κάνει λόγο για «μία πρόκληση και ένα έγκλημα», ενώ η Σεούλ προειδοποιεί με αντίποινα για το θάνατο, την περασμένη εβδομάδα, των τεσσάρων Νοτιοκορεατών.
«Η Κίτρινη Θάλασσα βρίσκεται στο χείλος του πολέμου» μετέδωσε το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA, αναφερόμενο στις «στρατιωτικές προκλήσεις» που κατ’ αυτό συνιστούν τα αεροναυτικά γυμνάσια. Πρόκειται για «ακόμη μία σοβαρή στρατιωτική πρόκληση εναντίον μας από την πλευρά των ΗΠΑ και των Νοτιοκορεατών εχθρών μας» ανέφερε.
«Είναι εγκληματικό από την πλευρά της Νοτίου Κορέας και των ΗΠΑ να διοργανώνουν στρατιωτικά γυμνάσια μεγάλης κλίμακος σε ένα τόσο κρίσιμης σημασίας σημείο, τα οποία ενδέχεται να φέρουν την κατάσταση σε εκρηκτικό στάδιο» υποστηρίζει το KCNA.
Οι ασκήσεις άρχισαν την Κυριακή και θα διαρκέσουν μέχρι την Τετάρτη. Στόχος της Ουάσινγκτον είναι να αποδειχθεί ότι «ενισχύεται η αποτρεπτική δύναμη κατά της Βορείου Κορέας». Ναυαρχίδα των γυμνασίων είναι το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Τζορτζ Ουάσιγκτον».
Ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Λι Μιούνγκ Μπακ δεσμεύθηκε τη Δευτέρα πως η Πιονγιάνγκ πρόκειται να «πληρώσει το τίμημα» των πρόσφατων φονικών βομβαρδισμών της, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων Νοτιοκορεατών -δύο στρατιωτών και δύο πολιτών.
Η δήλωση αυτή ήλθε μετά τις σοβαρές επικρίσεις που δέχθηκε για τον χειρισμό της κρίσης.
Ο Λι τόνισε πως αισθάνεται πως φέρει προσωπική ευθύνη που δεν κατόρθωσε να προστατεύσει τους πολίτες από την επίθεση και προειδοποίησε την Πιονγιάνγκ ενάντια σε όποια μελλοντική της πρόκληση.
«Δεν μπορώ να εμποδίσω τον εαυτό μου να μην εκφράσει τον θυμό του απέναντι στην ωμότητα του καθεστώτος του Βορρά» τόνισε ο Λι σε ομιλία του, που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.
«Εφεξής ο πληθυσμός της χώρας μας γνωρίζει πως κάθε είδους επιπλέον ανοχή, ή υπομονή (απέναντι στην Πιονγιάνγκ) δεν πρόκειται να καταλήξει παρά σε περισσότερες και πιο σημαντικές προκλήσεις» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Αυτός είναι ο νέος κανονισμός VAR που εξηγεί την αποβολή του Εμπολό στο Αργεντινή – Ελβετία (vids)
- Αρκάς: Η καλημέρα της Κυριακής
- Επενδύσεις: Πώς η γεωπολιτική αναταραχή και η ενεργειακή κρίση μετέβαλε το κλίμα στην Ελλάδα
- Οι 5 πιο ακριβοί εμπορικοί δρόμοι στον κόσμο – Η θέση «έκπληξη» της Ερμού
- Πώς τα video games επηρεάζουν τη μνήμη;
- Πιέζει για Καρέτσα η Ντόρτμουντ: «Δύσκολες οι διαπραγματεύσεις, αλλά…»
- Δημόσιο: Ποιοι εργαζόμενοι αποκτούν επικουρική ασφάλιση
- Χρέη στην εφορία: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις 72 δόσεις – Ποιους και πώς ωφελεί η ρύθμιση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442