Νέα 48ωρη απεργία για την Τρίτη και την Τετάρτη αποφάσισε η ΠΝΟ
Νέα 48ωρη απεργία από τις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης έως τις 6 τα ξημερώματα της Πέμπτης αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με 11 ψήφους υπέρ, έναντι 4 κατά. Πάντως, ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Διαμαντίδης έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο της πολιτικής επιστράτευσης, δηλώνοντας στο ΒΗΜΑ 99,5, ότι «το κράτος δεν θα αφήσει την πατρίδα μας κομμένη στα δύο».
Νέα 48ωρη απεργία από τις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης έως τις 6 τα ξημερώματα της Πέμπτης αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με 11 ψήφους υπέρ, έναντι 4 κατά.
Η απεργία περιλαμβάνει τις κατηγορίες πλοίων για τις οποίες εκκρεμεί η υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας και είναι τα ακτοπλοϊκά επιβατηγά οχηματαγωγά, τα μεσογειακά φορτηγά και τα
Με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, δεδομένου ότι ο υπουργός Γιάννης Διαμαντίδης έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο της πολιτικής επιστράτευσης.
Μιλώντας στο BHMA 99,5 ο κ.Διαμαντίδης δήλωσε πως «το κράτος δεν θα αφήσει την πατρίδα μας κομμένη στα δύο» και πως «όλα τα ενδεχόμενα για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι ανοιχτά», αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί πως ένας τρόπος είναι και η επιστράτευση.
{{{ audio1 }}}
Ο κ. Διαμαντίδης σημείωσε, πάντως, πως είναι αδιανόητο να έχει κοπεί στα δύο η Ελλάδα και να μην διακινούνται προϊόντα, λόγω της διεκδίκησης αύξησης στους μισθούς των ναυτεργατών, την ώρα που «άλλοι δεν παίρνουν καθόλου αυξήσεις».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μεγάλη Βρετανία: Ποιος και γιατί ζητά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τις βρετανικές βάσεις
- Ηθικά Ευδήμια του Αριστοτέλη: Ο Α’ τόμος αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- Το εμβόλιο του έρπητα ζωστήρα δείχνει να επιβραδύνει τη γήρανση
- Ενίσχυση δυνάμεων στο νησί, ζητάει ο Δήμαρχος Πάρου
- «Χόρεψε ανάρμοστα μπροστά μου, ακύρωσε το νυφικό της συζύγου μου, την τελευταία στιγμή» – Μπρούκλιν Μπέκαμ Vs Βικτόρια Μπέκαμ
- Συνεδρίασε η Επιτροπή εκτίμησης κινδύνου για την κακοκαιρία – Εισήγηση για κλειστά σχολεία στην Αττική την Τετάρτη