Γυμναστείτε με φίλους και διώξτε το άγχος και την κατάθλιψη, συμβουλεύουν οι επιστήμονες
Λονδίνο: Οι άνθρωποι που αθλούνται τακτικά στον ελεύθερο χρόνο τους, κυρίως παρέα με φίλους τους, είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν συμπτώματα κατάθλιψης και άγχους, σύμφωνα με νέα βρετανο-νορβηγική έρευνα, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο British Journal of Psychiatry.
Λονδίνο: Οι άνθρωποι που αθλούνται τακτικά στον ελεύθερο χρόνο τους, κυρίως παρέα με φίλους τους, είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν συμπτώματα κατάθλιψης και άγχους, σύμφωνα με νέα βρετανο-νορβηγική έρευνα, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο British Journal of Psychiatry.
Η μελέτη έδειξε ότι το ίδιο ευεργετικό αποτέλεσμα δεν ισχύει, αν η φυσική δραστηριότητα αποτελεί τμήμα της εργασιακής ρουτίνας του ανθρώπου.
Οι ερευνητές από το Ινστιτούτο Ψυχιατρικής του Βασιλικού Κολεγίου του Λονδίνου και του Νορβηγικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Μπέργκεν, με επικεφαλής τον Δρ Σάμιουελ Χάρβεϊ, συνέκριναν τις επιπτώσεις της σωματικής δραστηριότητας στον ελεύθερο χρόνο και στη διάρκεια της εργασίας και βρήκαν ότι στην πρώτη μόνο περίπτωση υπάρχει σαφής ψυχική ωφέλεια για το άτομο.
Οι άνθρωποι που δεν είναι σωματικά δραστήριοι στον ελεύθερο χρόνο τους, έχουν σχεδόν διπλάσια πιθανότητα να εμφανίσουν συμπτώματα κατάθλιψης σε σχέση με όσους έχουν τέτοιες φυσικές δραστηριότητες. Ο βαθμός έντασης της καταβαλλόμενης προσπάθειας -αν δηλαδή η φυσική δραστηριότητα είναι λιγότερο ή περισσότερο έντονη- δεν φαίνεται να επιδρά διαφορετικά στην ψυχική διάθεση.
Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι ιδιαίτερα αν κανείς στον ελεύθερο χρόνο του αθλείται μαζί με φίλους του, αυτό τον βοηθάει ακόμη περισσότερο να διώχνει το άγχος.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
health.in.gr
- Κακουργηματική δίωξη για ψευδή δήλωση πατρότητας βρέφους – Χειροπέδες σε 48χρονο δικηγόρο και 20χρονη αλλοδαπή
- LIVE: ΟΦΗ – Λεβαδειακός
- Super League 2: Υποβιβασμός για την Καβάλα (3-1, vid) – Σώθηκαν ΠΑΟΚ Β’ και Νέστος Χρυσούπολης (1-1)
- Καστοριά: Εξαπάτησαν τηλεφωνικά 93χρονη και απέσπασαν χρυσές λίρες και μετρητά
- Η σέλφι και τα… χαμόγελα του Νίκου Ανδρουλάκη με τον Πέδρο Σάντσεθ στη Βαρκελώνη
- Μεγάλη φωτιά στην Ακράτα – Ήχησε το 112 για εκκένωση στην Άνω Πορόβιτσα
- Θεσσαλονίκη: Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στον επιζώντα του Άουσβιτς, Χάιντς Κούνιο
- Ολυμπιακός: Όσα «είπε» ο Μεντιλιμπαρ με την αποστολή…
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/daniel-olah-enaFJelpNxY-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442