Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίσημες συνομιλίες με το ΔΝΤ για το πακέτο στήριξης ξεκινά η Ιρλανδία

Επίσημες συνομιλίες με το ΔΝΤ για το πακέτο στήριξης ξεκινά η Ιρλανδία

Η ιρλανδική κυβέρνηση ξεκινά την Παρασκευή επίσημες συζητήσεις με την αντιπροσωπεία του ΔΝΤ που βρίσκεται στη χώρα, για το πακέτο στήριξης, που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα ανέρχεται σε δεκάδες δισ. ευρώ.

Η ιρλανδική κυβέρνηση ξεκινά την Παρασκευή επίσημες συζητήσεις με την αντιπροσωπεία του ΔΝΤ που βρίσκεται στη χώρα από την Πέμπτη, για το πακέτο στήριξης που θα ανέρχεται σε δεκάδες δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Irish Times, στην αντιπροσωπεία του ΔΝΤ θα συμμετάσχουν αρκετοί ειδικοί για τραπεζικά θέματα, ενώ στις συνομιλίες με την ιρλανδική κυβέρνηση θα πάρουν μέρος ακόμα πάνω από 20 αξιωματούχοι της ΕΚΤ και της Κομισιόν.

Η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Κάρολιν Άτκινσον, είπε ότι οι διαβουλεύσεις θα επικεντρωθούν στη δέσμη μέτρων που χρειάζεται για τη στήριξη της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Επίσης, θα περιλαμβάνουν τις απόψεις του ΔΝΤ για τον προϋπολογισμό, τους φόρους και τις δαπάνες της ιρλανδικής κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Μπράιαν Κόουεν αρνήθηκε τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι με την ένταξη στον μηχανισμό η Ιρλανδία θα απωλέσει την εθνική της κυριαρχία.

Επίσης, είπε ότι οι εκτιμήσεις του διοικητή της ιρλανδικής κεντρικής τράπεζας για τους όρους και το ύψος της οικονομικής βοήθειας (θα είναι «δεκάδες» δισ. ευρώ, όπως είπε) είναι πρόωρες.

Οι συζητήσεις της τρόικας με την ιρλανδική κυβέρνηση εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι αναλυτές από οίκους όπως η Citigroup και η Nomura Internationa εκτιμούν ότι η όποια ανακούφιση από την ενεργοποίηση του πακέτου στήριξης θα είναι βραχυπρόθεσμη, καθώς η προσοχή των κερδοσκόπων θα στραφεί στον επόμενο «αδύναμο κρίκο» της Ευρωζώνης, την Πορτογαλία.

* «Η περίπτωση της Ιρλανδίας είναι αρκετά διαφορετική από τις άλλες χώρες, στην Ιρλανδία το πρόβλημα ήταν το τραπεζικό σύστημα. Βρισκόμαστε τώρα σε ένα σημείο όπου πρέπει να ληφθούν αποφάσεις […] θα πρέπει να αποφασίσει [η Ιρλανδία] εάν θα ζητήσει βοήθεια ή όχι, δεν πρέπει να χαθεί χρόνος», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Τραπεζικού Συνεδρίου και τη Συνόδου της ΕΚΤ, στη Φρανκφούρτη.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Νομισματική Ένωση θα επιβιώσει. Στο τέλος της ημέρας, θα βρούμε τα κατάλληλα εργαλεία [για τον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης]», προσέθεσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 95-79: Ξέσπασε και ισοφάρισε σε 1-1

Ο Παναθηναϊκός πάτησε… γκάζι μετά το πρώτο δεκάλεπτο και επικράτησε με 95-79 της Μακάμπι, με τους Πράσινους να ισοφαρίζουν σε 1-1 τη σειρά των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024