
WRC – Ράλι Βρετανίας 2010: Τέλος εποχής με νίκη του S. Loeb
Ο πρωταθλητής κέρδισε τον τελευταίο αγώνα του 2010 και τον τελευταίο της εποχής των δίλιτρων World Rally Cars. Ο Jari Matti Latvala ανέβηκε στο βάθρο και εξασφάλισε τη δεύτερη θέση της τελικής βαθμολογίας οδηγών.
Ο Sebastien Loeb κατάφερε να παραμείνει στην κορυφή του Ράλι Βρετανίας και να κερδίσει τον τελευταίο αγώνα του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, καθώς και τον τελευταίο της εποχής των δίλιτρων World Rally Cars.
Ο πρωταθλητής κέρδισε με διαφορά σχεδόν 20 δευτερολέπτων τη μάχη με τον Petter Solberg, ενώ ο Jari Matti Latvala κατάφερε να ανέβει στο βάθρο –περνώντας τον ομόλογό του στη Ford Mikko Hirvonen- κι έτσι να κερδίσει τη δεύτερη θέση στην τελική βαθμολογία οδηγών.
Ο Φινλανδός πέρασε στην προτελευταία Ειδική Διαδρομή του αγώνα τον συμπατριώτη του. Τη δεύτερη θέση διεκδικούσε και ο Sebastien Ogier, ωστόσο ο Γάλλος της Citroen βγήκε από το δρόμο και εγκατέλειψε το πρωί του Σαββάτου (13/11).
ΡΑΛΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ 2010
ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
1. Loeb (Citroen) 3:14:54.0
2. P.Solberg (Solberg Citroen) +19.1
3. Latvala (Ford) +1:35.3
4. Hirvonen (Ford) +1:53.3
5. Sordo (Citroen Junior) +2:12.2
6. H.Solberg (Stobart Ford) +6:26.5
7. Wilson (Stobart Ford) +8:37.8
8. Raikkonen (Citroen Junior) +10:27.9
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ
1. Loeb 276
2. Latvala 171
3. P. Solberg 169
4. Ogier 167
5. Sordo 150
6. Hirvonen 126
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ
1. Citroen 456
2. Ford 337
3. Citroen Junior 217
4. Stobart Ford 176
5. Munchi’s Ford 58
auto.in.gr
- Θεσσαλονίκη: Πήγε να κλέψει φορτηγό και ο ιδιοκτήτης του επιτέθηκε με τσεκούρι
- ΕΕ: Ποιες χώρες σημείωσαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις σε τιμές ακινήτων το 2025
- Ιτούδης για την πρόκριση της Χάποελ στα play off: «Οι haters μας δίνουν κίνητρο και μας αρέσει αυτό»
- Χανιά: Πασχαλινός καφές με φόντο τα πολεμικά πλοία στη Σούδα
- Η Καλλίπολη του Νετανιάχου: Από τον Μπίμπι στον επίδοξο Τσώρτσιλ, μια λανθασμένη εκτίμηση για τη Μέση Ανατολή
- «Ειρήνη, αγάπη και… μπρόκολο» – Ο Ρίνγκο Σταρ για το μυστικό ελιξήριο νεότητας του


