
Ποσό-ρεκόρ για καλλιτέχνη της pop art απέσπασε πίνακας του Λίχτενσταϊν
Έναντι 42,6 εκατομμυρίων δολαρίων πουλήθηκε ένας πίνακας του Ρόι Λίχτενσταϊν σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για ρεκόρ στις ΗΠΑ από καλλιτέχνη του κινήματος pop art.
Έναντι 42,6 εκατομμυρίων δολαρίων πουλήθηκε ένας πίνακας του Ρόι Λίχτενσταϊν σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για ρεκόρ στις ΗΠΑ από καλλιτέχνη του κινήματος pop art.
Ο πίνακας με τίτλο «Ohhh… Alright…» πουλήθηκε σε άγνωστο πλειοδότη σε δημοπρασία του οίκου Christie’s. Δείχνει μια γυναίκα να μιλάει στο τηλέφωνο, ενώ ένα «συννεφάκι» όπως αυτά που υπάρχουν στα κόμικ αναγράφει τον τίτλο του έργου.
Το προηγούμενο ρεκόρ για πίνακα του Λίχτενσταϊν κατείχε το έργο In the Car.
Ωστόσο, ένας πίνακας του Άντι Γουόρχολ που αναμενόταν να συγκεντρώσει 50 εκατομμύρια δολάρια, συγκέντρωσε λιγότερο από το μισό αυτού του ποσού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- LIVE: Μπάγερν Μονάχου – Παρί Σεν Ζερμέν
- Χαβιέ Μπαρδέμ: H γενοκτονία στην Παλαιστίνη, η ευλογία της Πενέλοπε Κρουζ και η κατάρα του FOMO
- Ολυμπιακός: Οδεύει προς ένα ακόμη sold out -Πόσα εισιτήρια έμειναν για τον ΠΑΟΚ
- Αθήνα: Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη – Τα θέματα που συζήτησαν
- Οι μεγάλοι της Ευρώπης θέλουν τον γιο του Κριστιάνο Ρονάλντο
- Επίτιμος διδάκτορας του ΕΚΠΑ αναγορεύτηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος




