
Μείωση 7,1% της βιομηχανικής παραγωγής τον Σεπτέμβριο
Μείωση 7,1% κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής τον Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Σεπτεμβρίου 2009. Ο μέσος Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2010 παρουσίασε σε ετήσια βάση μείωση 5,7%. Αισθητή η κάμψη της παραγωγής σε 1.468 βιομηχανικές επιχειρήσεις.
Μείωση 7,1% κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής τον Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Σεπτεμβρίου 2009. Ο μέσος Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2010 παρουσίασε σε ετήσια βάση μείωση 5,7%.
Ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής παρακολουθεί την μηνιαία παραγωγή στους κλάδους ορυχείων – λατομείων, μεταποιητικών βιομηχανιών και παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και νερού και δείχνει την εξέλιξη της προστιθέμενης αξίας κόστους συντελεστών παραγωγής, σε σταθερές τιμές.
Ο δείκτης καλύπτει όλους τους τομείς της βιομηχανίας (ορυχεία & μεταλλεία, μεταποίηση, ηλεκτρικό ρεύμα, υπηρεσίες επεξεργασίας και παροχής νερού), τις κύριες ομάδες βιομηχανικών κλάδων, όλα τα επίπεδα κλάδων οικονομικών δραστηριοτήτων, καθώς και τα παραγόμενα προϊόντα.
Τα στοιχεία συγκεντρώνονται από δείγμα 1.468 επιχειρήσεων. Τα ερευνώμενα προϊόντα ανέρχονται σε 349 και η μέτρησή τους γίνεται είτε σε φυσικές μονάδες παραγωγής ή σε αξία παραγωγής ή σε αξία πωλήσεων, ανάλογα με τις σχετικές προδιαγραφές για κάθε κλάδο οικονομικής δραστηριότητας.
Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή μείωση του Γενικού Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής κατά 7,1% το μήνα Σεπτέμβριο 2010, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2009, οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές:
-Στη μείωση του Δείκτη Παραγωγής Ορυχείων – Λατομείων κατά 22,3%. Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των κλάδων εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων και άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων.
– Στη μείωση του Δείκτη Παραγωγής Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 8,3%. Στη μείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των κλάδων τροφίμων, κλωστοϋφαντουργικών υλών, χαρτιού και προϊόντων από χαρτί και μη μεταλλικών ορυκτών.
– Στη μείωση του Δείκτη Παραγωγής Ηλεκτρισμού κατά 0,3%.
– Στην αύξηση του Δείκτη Παροχής Νερού κατά 3,5%.
Η μείωση του Γενικού Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής κατά 5,7% της περιόδου Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2010, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2009, οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:
– Στη μείωση του Δείκτη Παραγωγής Ορυχείων – Λατομείων κατά 6%.
– Στη μείωση του Δείκτη Παραγωγής Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 5,3%.
– Στη μείωση του Δείκτη Παραγωγής Ηλεκτρισμού κατά 7,7%.
– Στην αύξηση του Δείκτη Παροχής Νερού κατά 1,1%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λίβανος: Χριστιανικά χωριά διαψεύδουν τους ισχυρισμούς Νετανιάχου ότι ζήτησαν να προσαρτηθούν στο Ισραήλ
- Οι δηλώσεις του Ρονάλντο μετά τον αποκλεισμό: «Η Πορτογαλία πριν από μένα δεν είχε τίτλο – Το Euro αξίζει όσο ένα Μουντιάλ»
- Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία: Ανησυχία για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στον Ειρηνικό από την Κίνα
- Ρόδος: Συνελήφθη 47χρονος για ενδοοικογενειακή βία – Ξυλοκόπησε την εν διαστάσει σύζυγό του σε βενζινάδικο
- Τι έκανε ο Μοντέρο με τη Δομινικανή Δημοκρατία λίγο πριν τον Ολυμπιακό (vids)
- Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επενδύοντας στη νέα εικόνα της πρωτεύουσας και στο μέλλον της αστικής διαμονής
- Πυροπροστασία περιοχών με βιομηχανικούς χώρους: Απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου και ελάχιστος έλεγχος
- «Θα είναι η πιο αιματηρή ταινία μου» – Στο επόμενο έργο του Ντάριο Αρτζέντο πρωταγωνιστεί η Ιζαμπέλ Ιπέρ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442