Προτεραιότητα ο αγωγός ITGI, δήλωσε η Τ.Μπιρμπίλη
ιΟ αγωγός ITGI-Ποσειδών (Τουρκία - Ελλάδα - Ιταλία), βάσει των σχετικών διακρατικών συμφωνιών που έχει ήδη υπογράψει η χώρα μας, αποτελεί προτεραιότητα για την υλοποίηση της στρατηγικής για την ενεργειακή ασφάλεια και ασφάλεια εφοδιασμού, επσήμανε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, σε συνάντηση με τους μετόχους του ομίλου εταιρειών του αγωγού φυσικού αερίου TAP (Trans Adriatic Pipeline), που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.
Ο αγωγός ITGI-Ποσειδών (Τουρκία – Ελλάδα – Ιταλία), βάσει των σχετικών διακρατικών συμφωνιών που έχει ήδη υπογράψει η χώρα μας, αποτελεί προτεραιότητα για την υλοποίηση της στρατηγικής για την ενεργειακή ασφάλεια και ασφάλεια εφοδιασμού, επεσήμανε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κα Τίνα Μπιρμπίλη, σε συνάντηση με τους μετόχους του ομίλου εταιρειών του αγωγού φυσικού αερίου TAP (Trans Adriatic Pipeline), που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.
Η κ. Μπιρμπίλη πρόσθεσε, πάντως, ότι το υπουργείο ενδιαφέρεται και καλωσορίζει τις προτάσεις που προωθούν τη στρατηγική για τη διαφοροποίηση πηγών και οδεύσεων φυσικού αερίου.
Ο αγωγός TAP σχεδιάζεται να μεταφέρει αέριο από την Κασπία Θάλασσα στην Ιταλία, μέσω της Ελλάδας και της Αλβανίας. Μέτοχοι του πρότζεκτ είναι η ελβετική EGL (42,5%), η Νορβηγική Statoil (42,5%) και η γερμανική E.ON Ruhrgas (15%).
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης και ο γενικός γραμματέας Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Κώστας Μαθιουδάκης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Χαμενεΐ: Εγκληματίας ο Τραμπ – Δεν θα σύρουμε τη χώρα σε πόλεμο
- Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθλητικός
- Μέλπω Ζαρόκωστα: Δωρεά στο ΤΑΣΕΗ αντί στεφάνων – Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα
- Ηράκλειο: Στη ΜΕΘ γυναίκα που έπεσε από μπαλκόνι
- PM: Meeting With Erdogan in Feb.; Downplays Latest Bizaare Rama Quip
- Θλίψη στη Φιορεντίνα: Πέθανε ο πρόεδρος της, Ρόκο Κομίσο