Το Κοινοβούλιο της Ρουμανίας απέρριψε το απόγευμα της Τετάρτης την πρόταση μομφής της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης της χώρας με αφορμή τα προβλήματα στην οικονομία της χώρας.

Την πρόταση υπερψήφισαν 219 βουλευτές ενώ χρειάζονταν τουλάχιστον 236 για να γίνει δεκτή. Από τη ψηφοφορία απουσίαζαν 33 βουλευτές και οκτώ γερουσιαστές· μία ψήφος ήταν άκυρη.

Ήταν η δεύτερη πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης σε διάστημα δέκα μηνών.

Η κυβέρνηση της Ρουμανίας προκειμένου να αντιμετωπίσει το μεγάλο έλλειμμα έχει προχωρήσει σε μεγάλες περικοπές στις δαπάνες του δημοσίου με μειώσεις μισθών κατά 25% ενώ παράλληλα έχει αυξηθεί ο ΦΠΑ κατά 5%.

Επιπλέον, η Ρουμανία έχει λάβει ενίσχυση από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την ΕΕ και την Παγκόσμια Τράπεζα.

Την Τετάρτη, χιλιάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα μαζί με συνταξιούχους διαδήλωσαν μαζικά στο Βουκουρέστι κατά των σκληρών μέτρων λιτότητας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ