Πιθανή η συνάντηση Χριστόφια και Έρογλου με τον ΓΓ του ΟΗΕ το Νοέμβριο
Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο τριμερούς συνάντησης στον ΟΗΕ του Κύπριου προέδρου Δ.Χριστόφιαμε τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου υπό τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Μπαν Γκι-Μουν, συνάντηση την οποία τα Ηνωμένα Έθνη δεν επιβεβαιώνουν ούτε διαψεύδουν.
Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο τριμερούς συνάντησης στον ΟΗΕ του Κύπριου προέδρου Δ.Χριστόφιαμε τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου υπό τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Μπαν Γκι-Μουν, συνάντηση την οποία τα Ηνωμένα Έθνη δεν επιβεβαιώνουν ούτε διαψεύδουν.
Από πλευράς του προέδρου Χριστόφια, μέσω του Μονίμου Αντιπροσώπου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον ΟΗΕ, προτάθηκαν ως ημερομηνίες συνάντησης από τις 15 μέχρι τις 17 του επόμενου μήνα. Η τουρκοκυπριακή πλευρά φαίνεται όμως να απορρίπτει τις συγκεκριμένες ημερομηνίες επειδή ο κ. Έρογλου θα συμμετάσχει στους εορτασμούς για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους.
Ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μάρτι Νεζίρκι, απαντώντας τη Δευτέρα σε σχετική ερώτηση για το ενδεχόμενο πραγματοποίησης τριμερούς συνάντησης ανέφερε ότι «νομίζω πως τo θέμα απαντήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Δεν έχω να προσθέσω τίποτε. Υπήρξε κάποια κινητικότητα στο νησί, συμπεριλαμβανομένων και δύο συναντήσεων την περασμένη εβδομάδα. Εάν υπάρξει κάτι επιπρόσθετο να προσθέσουμε, θα σας ενημερώσω».
Εν τω μεταξύ, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ σκοπεύει να παρουσιάσει την έκθεσή του για την αποστολή των Καλών Υπηρεσιών του στο Κυπριακό στα μέσα Νοεμβρίου και εκτιμάται ότι η τριμερής συνάντηση στη Νέα Υόρκη επιδιώκεται να γίνει πριν την παράδοση της έκθεσης προς τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ώστε να βρεθούν κάποια σημεία σύγκλισης στο περιουσιακό ζήτημα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Παραιτήθηκε η κυβέρνηση στη Βουλγαρία μετά από εβδομάδες διαδηλώσεων
- Μια ματιά από ψηλά: Έτσι φαίνονται τα χιονισμένα Λευκά Όρη της Κρήτης από το διάστημα
- «Η Έξοδος 200 χρόνια μετά» – Το Μεσολόγγι παρουσίασε το επετειακό του πρόγραμμα
- Η Κ-19 της Μπενφίκα… έπαθε ΠΑΣ Γιάννινα και «αντέγραψε» το απίθανο γκολ των Σιαλμά-Σκούφαλη (vids)
- Ηράκλειο: Συγκλονίζει η 25χρονη που παρασύρθηκε από μηχανή μαζί με τα σκυλιά της
- Τσουκαλάς: «Άλλα ακούν τα αυτιά των αγροτών από την κυβέρνηση και άλλα βλέπουν στις τσέπες τους»