Μισό εκατομμύριο ευρώ για δέκα γραμματόσημα με την Όντρεϊ Χέπμπορν
Περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ, για την ακρίβεια 430.000 ευρώ, «έπιασε» σε δημοπρασία στο Βερολίνο ένα φύλλο με δέκα γραμματόσημα, στα οποία απεικονίζεται η Όντρεϊ Χέπμπορν να καπνίζει. Τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ, για την ακρίβεια 430.000 ευρώ, «έπιασε» σε δημοπρασία στο Βερολίνο ένα φύλλο με δέκα γραμματόσημα, στα οποία απεικονίζεται η Όντρεϊ Χέπμπορν.
Σύμφωνα με το BBC, το 2001 τα Γερμανικά Ταχυδρομεία τύπωσαν 14 εκατ. γραμματόσημα με το πρόσωπο της Χέπμορν στο ρόλο της Χόλι Γκολάιτλι (Breakfast at Tiffany’s).
Στη φωτογραφία, η Χέπμπορν εμφανίζεται να καπνίζει, με μία μακριά, μαύρη πίπα. Ωστόσο, ο γιος της, Σον Φέρερ, αρνήθηκε να κατοχυρώσει τα δικαιώματα, υποστηρίζοντας ότι η φωτογραφία είχε παραποιηθεί.
Συγκεκριμένα, ο Φέρερ είχε δηλώσει στο Associated Press ότι στην αυθεντική φωτογραφία η ηθοποιός δεν κάπνιζε, αλλά κρατούσε με τα χείλη της ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου.
Πρότεινε, τότε, ή να τυπωθεί η αυθεντική φωτογραφία ή κάποια άλλη της ηθοποιού. Ωστόσο, σε μία βιαστική κίνηση, η γερμανική υπηρεσία αντικατέστησε τη φωτογραφία της με ένα σελιλόιντ και έδωσε εντολή να καταστραφούν όλα τα γραμματόσημα με τη Χέπμπορν.
«Σώθηκαν» μόνο δέκα, τα οποία δημοπρατήθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη του Φερέρ, επειδή τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Συγκεκριμένα, τα δύο τρίτα των χρημάτων θα δοθούν στο Ίδρυμα της Όντρεϊ Χέπμπορν για Παιδιά και τα υπόλοιπα θα δοθούν στη UNICEF.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Απώλεια κιλών: Γιατί ο σκύλος σας χάνει μύες και πώς η διατροφή συμβάλλει στην υγεία του
- «Κρύβεται» ο Τζαβέλας από τον έλεγχο της Βουλής – Η επιστολή του – Παρουσία Ανδρουλάκη η συνεδρίαση
- Έμπολα: «Μας βασανίσει» – Φόβος στην ανατολική πλευρά της Δημοκρατίας του Κονγκό, εξαπλώνεται η επιδημία
- Αγκαλιές, δάκρυα και «τρελά» πανηγύρια μετά την ισοπαλία της Σίτι – Απίθανες στιγμές στο προπονητικό κέντρο της Άρσεναλ
- Αφθώδης πυρετός στη Λέσβο: Προανάκριση για τις ανεξέλεγκτες ταφές ζώων – «Κανένας δεν έδινε σημασία πριν από δύο μήνες»
- Οσμή αερίου στα νότια προάστια: Αυτά είναι τα τρία σενάρια για την προέλευσή της
- Αγορά Ακινήτου σήμερα: Το μοντέλο συμβουλευτικής που μας καθοδηγεί στο κατάλληλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα
- Taste Atlas: Ποιο ελληνικό τυρί είναι το καλύτερο στον κόσμο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 20.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/hari-nandakumar-AusHcg-Sxc-unsplash-1-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442