Προϋπολογισμό λιτότητας ενέκρινε η πορτογαλική κυβέρνηση για το 2011
Η πορτογαλική κυβέρνηση ενέκρινε το βράδυ της Πέμπτης, το προσχέδιο προϋπολογισμού για το
2011, το οποίο πρέπει να παρουσιαστεί στο κοινοβούλιο σήμερα, Παρασκευή, ώστε να ψηφιστεί στις 29 Οκτωβρίου.
Η πορτογαλική κυβέρνηση ενέκρινε το βράδυ της Πέμπτης, το προσχέδιο προϋπολογισμού για το
2011, το οποίο πρέπει να παρουσιαστεί στο κοινοβούλιο σήμερα, Παρασκευή, ώστε να ψηφιστεί στις 29 Οκτωβρίου.
«Tα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ενέκριναν το σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2011», σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε αργά τη νύχτα από την πορτογαλική κυβέρνηση.
Στόχος του προϋπολογισμού είναι η μείωση του ελλείμματος από το 7,3% στο 4,6% επί του ΑΕΠ στο τέλος του 2011.
Λίγο νωρίτερα, η κυβέρνηση είχε χαρακτηρίσει «επείγουσα» την έγκριση της τοποθέτησης νέων σταθμών διοδίων σε αυτοκινητοδρόμους στη βόρεια Πορτογαλία, κάτι που έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε αρκετούς δήμους.
Σε ανακοίνωση της κυβέρνησης αναφέρεται ότι «είναι θέμα δημοσίου συμφέροντος η εγκατάσταση αυτών των διοδίων».
Η κυβέρνηση μειοψηφίας του Ζοζέ Σόκρατες ανακοίνωσε στα τέλη Σεπτεμβρίου μία σειρά σκληρών οικονομικών μέτρων για να καθησυχάσει τις ανησυχίες των αγορών, αλλά και των Βρυξελλών για τη δυνατότητα της χώρας να επιτύχει τους στόχους για τη δημοσιονομική προσαρμογή.
Στο πλαίσιο των μέτρων αυτών έγιναν περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, αυξήθηκε ο ΦΠΑ και «πάγωσαν» αρκετές δημόσιες επενδύσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Αποκαθίσταται ο φωτισμός στον δρόμο προς τον Προφήτη Ηλία Παλαιοχώρας
- Ρένα Δούρου: Ανάγκη για επανεκκίνηση των συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού
- Αλεξάνδρου κι Ελληνίδου στη Μύκονο – Θα παντρευτούν στο νησί των ανέμων;
- Μοντέλο ΑΙ της Wall Street ερμηνεύει τους χρησμούς του προέδρου της FED
- Τραμπ: Μπορεί να βγει από το αδιέξοδο του πολέμου στο Ιράν; Για φαύλο κύκλο και μνήμες Βιετνάμ μιλούν στις ΗΠΑ
- Ένταση στη δίκη για τα Τέμπη: Καταγγελία για «επίθεση Πλακιά με κλωτσιές» κατά του κατηγορούμενου Στουρνάρα
- Θρίλερ στην Κυψέλη: Μυστήριο με τη σορό γυναίκας σε βαλίτσα – Σήμερα η νεκροψία – νεκροτομή
- Τη νέα εγκατάσταση αφαλάτωσης στην Αμοργό εγκαινίασε ο Κικίλιας: «Ενισχύουμε τις υποδομές των νησιών μας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)




























![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442