Πιθανή αναβάθμιση βλέπει η Moody’s για την Ελλάδα εφόσον συνεχισθούν οι μεταρρυθμίσεις
Η προσπάθεια της Ελλάδας να αναδιαρθρώσει τα δημόσια οικονομικά της έχει «εντυπωσιάσει» την Moody's Investor Service και εφόσον αυτή η προσπάθεια συνεχισθεί, τότε είναι πιθανή η αναβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας, δήλωσε την Τρίτη ο αναλυτής του οίκου αξιολόγησης, Άντονι Τόμας.
Η προσπάθεια της Ελλάδας να αναδιαρθρώσει τα δημόσια οικονομικά της έχει «εντυπωσιάσει» την Moody’s Investor Service.
Όπως δήλωσε την Τρίτη ο αναλυτής του οίκου, Άντονι Τόμας, μιλώντας σε συνέδριο στη Βαρσοβία, εφόσον αυτή η προσπάθεια συνεχισθεί, τότε είναι πιθανή η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας.
Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Ιουνίου η Moody’s είχε υποβαθμίσει την αξιολόγηση κατά τέσσερις βαθμίδες, σε «Βa1», την πρώτη βαθμίδα της κατηγορίας junk, με σταθερές προοπτικές.
Η κίνηση αυτή είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- LIVE: Ολυμπιακός – Λεβερκούζεν
- Καιρός: Οδηγίες του ΕΚΠΑ για τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Διαδραστικός χάρτης
- Οι ΗΠΑ είχαν βάλει στο μάτι την Γροιλανδία λίγο πριν αναλάβει ο Τραμπ
- Αυτή είναι η «πρωταθλήτρια» των παραβάσεων του ΚΟΚ – Βροχή τα πρόστιμα των 350 ευρώ
- Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 100-93: Νίκη με σούπερ Βεζένκοφ
- Αγρότες: Αποχωρούν τα τρακτέρ από τον κόμβο της Νίκαιας – Σε νέες μορφές κινητοποιήσεων

