Άφησε το Λευκό Οίκο για να διεκδικήσει τη δημαρχία του Σικάγο ο Ραμ Εμάνουελ
Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ραμ Εμάνουελ παραιτήθηκε προκειμένου να διεκδικήσει τη δημαρχία του Σικάγο, ανακοινώθηκε την Παρασκευή.
Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ραμ Εμάνουελ παραιτήθηκε προκειμένου να διεκδικήσει τη δημαρχία του Σικάγο, ανακοινώθηκε την Παρασκευή.
Σε αποχαιρετιστήρια τελετή που οργανώθηκε στο Λευκό Οίκο ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα –επιλογή του οποίου υπήρξε ο Εμάνουελ– έπλεξε το εγκώμιο του συνεργάτη του τονίζοντας ότι «δεν θα είχαμε επιτύχει αυτά που πετύχαμε χωρίς τις αρχηγικές ικανότητες του Ραμ».
Τη θέση του Ραμ στο Λευκό Οίκο θα αναλάβει προσωρινά ο Πιτ Ράουζ, στενός σύμβουλος του Ομπάμα ο οποίος είχε βοηθήσει στην οργάνωση της προεκλογικής εκστρατείας του. Ο Ράουζ θεωρείται αποτελεσματικό στέλεχος: όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Ομπάμα: «Στο Λευκό Οίκο λέμε: ‘Ας αφήσουμε τον Πιτ να το φτιάξει’».
Η ίδια η αποχώρηση του Εμάνουελ ήταν ανεπίσημα γνωστή εδώ και ημέρες και η ανακοίνωση της Παρασκευής δεν προκάλεσε καθόλου σασπένς, αστειεύτηκε ο Μπαράκ Ομπάμα.
Ο Ραμ Εμάνουελ βοήθησε σημαντικά στην προώθηση μεταρρυθμίσεων, όπως του συστήματος υγείας και του χρηματοπιστωτικού τομέα. Η αποχώρησή του, εκτιμούν αναλυτές, είναι ένα πλήγμα για τον πρόεδρο Ομπάμα ο οποίος, προσθέτουν, βασίστηκε στο δυναμισμό και την επιμονή του Εμάνουελ για τη ομαλά λειτουργία του Λευκού Οίκου.
Τις τελευταίες εβδομάδες και άλλοι ανώτατοι σύμβουλοι εγκατέλειψαν τη προεδρία, λίγες εβδομάδες πριν από τις εξαιρετικά κρίσιμες ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου οι οποίες ενδέχεται να ανατρέψουν το πολιτικό σκηνικό σε βάρος των Δημοκρατικών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Τραγωδία στη Βέροια: Νεκρός 22χρονος σε τροχαίο τα ξημερώματα των Χριστουγέννων
- Τα δεδομένα για Φρανσίσκο: Η οψιόν του καλοκαιριού, η… κόντρα με Μασιούλις και το μεγάλο ενδιαφέρον (vids)
- Rising Demand Reshapes Attica’s Commercial Property Market
- Το σκίτσο της ΕΛ.ΑΣ για τα πυροτεχνήματα – «Δεν είναι διασκεδαστικά για όλους»
- Τα «διπλωματικά» Χριστούγεννα του Μητσοτάκη
- Οι κατηγορίες της FA στον Ρομέρο για ανάρμοστη συμπεριφορά στο Τότεναμ – Λίβερπουλ
