Πάνω από το 1,37 δολάριο το ευρώ για πρώτη φορά το τελευταίο εξάμηνο
Στο υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Μάρτιο ενισχύεται την Παρασκευή το ευρώ, ξεπερνώντας το 1,37 δολάριο, καθώς οι επενδυτές βλέπουν στον ορίζοντα νέα μέτρα στήριjης της αμερικανικής οικονομίας από την Fed, η οποία θα εξακολουθήσει να διατηρεί τα επιτόκια, για αρκετούς μήνες ακόμη, σε σχεδόν μηδενικά επίπεδα.
Σε υψηλό εξαμήνου ενισχύεται την Παρασκευή το ευρώ, καθώς οι επενδυτές βλέπουν στον ορίζοντα νέα μέτρα στήριjης της αμερικανικής οικονομίας από την Fed, η οποία θα εξακολουθήσει να διατηρεί τα επιτόκια, για αρκετούς μήνες ακόμη, σε σχεδόν μηδενικά επίπεδα.
Συγκεκριμένα, το ενιαίο νόμισμα ανήλθε έως το 1,3763 δολάριο, υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του περασμένου Μαρτίου, για να υποχωρλησει στη συνέχεια στο 1,3728.
Την Πέμπτη, είχε σημειώσει υψηλό πενταμήνου, στο 1,3683 δολάριο.
Τα σημάδια ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας (όπως τα στοιχεία για την ταχεία επέκταση της μεταποιητικής δραστηριότητας στην Κίνα τον Σεπτέμβριο, που ανακοινώθηκαν σήμερα) απομακρύνουν τους επενδυτές από τα νομίσματα που θεωρούνται «ασφαλή καταφύγια» και στρέφονται σε νομίσματα που εκτιμάται ότι έχουν υψηλότερο ρίσκο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Ρήξη Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ λόγω «Αυγής» – Nεύρα και τάσεις φυγής στην Κουμουνδούρου
- Η τέχνη της απόλαυσης: Πώς να ζήσεις σαν bon vivant
- Δίπλα στους αγρότες Σωματεία και Ομοσπονδίες – Συγκέντρωση το απόγευμα στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης
- Ακίνητα: Στον πάγο οι αντικειμενικές αξίες μέχρι το 2027
- Συνταγή: Σουφλέ ζυμαρικών με μπρόκολο και κοτόπουλο
- Η παράλληλη επανεμφάνιση Καραμανλή και Σαμαρά εντείνει την πίεση του Μαξίμου

