Την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής έλαβε η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι
Η κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ξεπέρασε μάλλον εύκολα το σκόπελο της ψηφοφορίας για την παροχή εμπιστοσύνης στη κυβέρνησή του και έτσι το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μέχρι το τέλος του έτους απομακρύνθηκε. Υπέρ της κυβέρνησης η ομάδα Φίνι.
Η κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ξεπέρασε το σκόπελο της ψηφοφορίας για την παροχή εμπιστοσύνης στη κυβέρνησή του και έτσι το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μέχρι το τέλος του έτους απομακρύνθηκε.
Υπέρ της κυβέρνησης τάχτηκαν 342 βουλευτές και κατά 275 ενώ τρεις απείχαν.
Η κυβέρνηση χρειαζόταν τουλάχιστον 316 ψήφους, την ελάχιστη απαιτούμενη πλειοψηφία, για να εξασφαλίσει την επιβίωσή της. Σε περίπτωση αρνητικής εξέλιξης η κυβέρνηση θα έπρεπε να παραιτηθεί ώστε η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.
Το θετικό αποτέλεσμα θεωρούταν αναμενόμενο καθώς νωρίτερα μέσα στην ημέρα, τα μέλη της ομάδας του Τζιανφράνκο Φίνι (έχει 34 μέλη) είχαν ανακοινώσει ότι θα τάσσονταν υπέρ της κυβέρνησης κατά τη ψηφοφορία.
«Δεν πρόκειται να μην κάνουμε το καθήκον μας. Έχουμε τη θέληση να δούμε την παρούσα κυβέρνηση να συνεχίζει το έργο της» μέχρι το 2013, δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας Ιτάλο Μποκίνο.
Σε ομιλία του κατά τη διάρκεια της συζήτηση που προηγήθηκε της ψηφοφορίας, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι εξέθεσε τα βασικά σημεία της πολιτικής του για το υπόλοιπο της θητείας του. Ανάμεσά τους είναι η ανάκαμψη του Νότου, η καταπολέμηση της μαφίας, ένα νέο φορολογικό σύστημα και υιοθέτηση του ομοσπονδιακού μοντέλου, αναμόρφωση της δικαιοσύνης, καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης, όπως και στήριξη της οικογένειας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ο τουρισμός σε Ελλάδα και Μεσόγειο μετρά το κόστος του πολέμου στο Ιράν – Οι Ευρωπαίοι αλλάζουν πορεία
- Super League: Η βαθμολογία μετά τους αγώνες σε Κρήτη, Σέρρες και Λάρισα (pic)
- Είναι ο Ντόου… man of the match – Ο Αρτέτα εμπιστεύτηκε το πουλέν του και δικαιώθηκε
- Οι πιο καλοπληρωμένοι ηθοποιοί του Xόλιγουντ για το 2025
- Γιατί θέλουν να ξεριζώσουν την πικροδάφνη από τα σχολεία;
- «Συμπεριφορές και κρατική αναλγησία οδήγησαν τη σύντροφό μου στο θάνατο» – Νέες αποκαλύψεις για την 57χρονη καθηγήτρια
- Λίβανος: Η κατάπαυση του πυρός περνά από την αναγνώριση του Ισραήλ από την Βηρυτό σύμφωνα με σχέδιο της Γαλλίας
- Νάπολι – Λέτσε: Η αρχική ανησυχία για Μπαντά και τα ευχάριστα για τον 25χρονο εξτρέμ (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 14.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442