
Καλλιτεχνικός διαγωνισμός για μαθητές με αφορμή την επέτειο Επανένωσης της Γερμανίας
Με αφορμή την επέτειο των 20 χρόνων από την επανένωση της Γερμανίας, η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Γερμανίας στην Αθήνα και το Ινστιτούτο Goethe διοργανώνουν καλλιτεχνικό διαγωνισμό για σπουδαστές και μαθητές.
Με αφορμή την επέτειο των 20 χρόνων από την επανένωση της Γερμανίας, η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Γερμανίας στην Αθήνα και το Ινστιτούτο Goethe διοργανώνουν καλλιτεχνικό διαγωνισμό για σπουδαστές και μαθητές.
Τίτλος του: «Είμαστε ένας λαός! 20 χρόνια ενωμένη Γερμανία στην Ευρώπη».
Η διαδικασία που ξεκίνησε το 1989 με την ειρηνική επανάσταση και την πτώση του Τείχους, συνεχίστηκε το 1990 με την ενοποίηση των δύο γερμανικών κρατών και συνεχίστηκε με τις συνομιλίες για την διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το έργο μπορεί να αποτελείται από φωτογραφίες και κολάζ, να είναι γλυπτό, χειροτέχνημα, κείμενο ή κάποια άλλη μορφή τέχνης.
Όροι συμμετοχής: Ο κύκλος των συμμετεχόντων περιορίζεται σε μαθητές και σπουδαστές στην Ελλάδα. Ο νικητής θα επιλεγεί από κριτική επιτροπή.
Τους νικητές περιμένουν δώρα, ανάμεσα στα άλλα ένα βραβείο 500 ευρώ για τον πρώτο νικητή και ένα αεροπορικό εισιτήριο μετ’ επιστροφής για Βερολίνο.
Η επίδοση του έργου μπορεί να γίνει είτε προσωπικά (κατά τις ώρες υποδοχής του κοινού στην
Πρεσβεία), είτε να αποσταλεί ταχυδρομικά:
Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα
Θέμα: Kreativwettbewerb
Καραολή και Δημητρίου 3
10675 Κολωνάκι – Αθήνα
Η προθεσμία υποβολής λήγει στις 20 Νοεμβρίου 2010.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο ράπερ Τόρι Λέινζ μήνυσε την φυλακή του ζητώντας 100 εκατ. δολάρια για μαχαίρωμα από συγκρατούμενο
- Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο ενός διοικητή εφέδρων στο νότιο Λίβανο
- Ο Γκαλιμπάφ μίλησε για τον έλεγχο του Ορμούζ και για την κρίση που παραλίγο να τορπιλίσει τις διαπραγματεύσεις
- Κυπελλούχος Ισπανίας η Ρεάλ Σοσιεδάδ, νίκησε την Ατλέτικο σε έναν δραματικό τελικό (vids)
- Προσομοιωτές F-16 και F-35 και εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας της Πολεμικής Αεροπορίας στην Άμφισσα
- Το Ισραήλ κατεδαφίζει κτίρια – ανάμεσά τους σχολείο – στο νότιο Λίβανο




