
Σενάρια για ανταλλαγές μονάδων της ΔΕΗ με ξένες εταιρείες
Ανταλλαγές μονάδων παραγωγής με εταιρείες ενέργειας του εξωτερικου, καθώς και συνεργασίες, φέρεται να συζητά η ΔΕΗ, ώστε να αποφευχθεί η πώληση περιουσιακών στοιχείων, όπως οι λιγνιτικές μονάδες, για τις οποίες, παρά την παράταση που δόθηκε, πιέζει η τρόικα.
Ανταλλαγές μονάδων παραγωγής με εταιρείες ενέργειας του εξωτερικου, καθώς και συνεργασίες, φέρεται να συζητά η ΔΕΗ, ώστε να αποφευχθεί η πώληση περιουσιακών στοιχείων, όπως οι λιγνιτικές μονάδες.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα Ημερησία, η διοίκηση της ΔΕΗ φέρεται να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με ιταλικές, γαλλικές και γερμανικές εταιρείες για ανταλλαγή μονάδων, δηλαδή να παραχωρήσει τον έλεγχο μίας μονάδας στην Ελλάδα και σε αντάλλαγμα να πάρει μία μονάδα στο εξωτερικό.
Αυτή η μονάδα μπορεί να είναι στη χώρα-έδρα της εταιρείας με την οποία θα συνργαστεί είτε στα Βαλκάνια, αν η ξένη εταιρεία δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή.
Το βασικό σενάριο προβλέπει την ανταλλαγή λιγνιτικής μονάδας ή ένα «πακέτο» ηλεκτρικής ισχύος με κυρίαρχο τον λιγνίτη.
Έτσι, η διοίκηση της ΔΕΗ θα μπορεί να αποφύγει τη την πώληση μονάδων ή την εκχώρηση διαθεσιμότητας ισχύος, επιλογή που φέρεται να θεωρεί τη χειρότερη δυνατή, καθώς θα συνεχίσει να να επιβαρύνεται με το κόστος λειτουργίας, συντήρησης και αποσβέσεων των μονάδων, χωρίς τα έσοδα που αυτές έχουν σήμερα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η γενιά του αλγορίθμου: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη διαλύει την καριέρα των νέων
- Ολυμπιακός – Ρεάλ: Αυτοί είναι οι διαιτητές του τελικού της Euroleague
- Παρακολουθήσεις στις ΗΠΑ: Ένα σύστημα καταστολής για 300 εκατ. ανθρώπους
- Run to the OAKA – Χιλιάδες κόσμου «γίνονται ένα» με τους Iron Maiden
- Ανοίγει το μέτωπο με Χαμάς; «Τραμπ και Ισραήλ ξαναέγραψαν την εκεχειρία – Αν ζητάνε παράδοση, θα πολεμήσουμε»
- Μπολόνια – Ίντερ 3-3: «Χορταστική» ισοπαλία στο «Νταλ’ Άρα»

