
Λαμπέτη, Κατράκη, Μερκούρη και Χορν τιμά η φετινή «Ημέρα του Ηθοποιού» στο Ηρώδειο
Η «Ηµέρα του Ηθοποιού» παρουσιάζεται και φέτος στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στις 20.30 τη Δευτέρα. Η εκδήλωση είναι αφιερωµένη σε τέσσερις αγαπηµένους ηθοποιούς του 20ού αιώνα: Μάνο Κατράκη, Έλλη Λαµπέτη, Μελίνα Μερκούρη, Δηµήτρη Χορν.
Η «Ηµέρα του Ηθοποιού» παρουσιάζεται και φέτος στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στις 20.30 τη Δευτέρα. Η εκδήλωση είναι αφιερωµένη σε τέσσερις αγαπηµένους ηθοποιούς του 20ού αιώνα: Μάνο Κατράκη, Έλλη Λαµπέτη, Μελίνα Μερκούρη, Δηµήτρη Χορν.
Όπως αναφέρουν Τα Νέα, την εκδήλωση παρουσιάζει η Καίτη Ιµπροχώρη και κύριος οµιλητής είναι ο Κώστας Γεωργουσόπουλος. Η σκηνοθεσία είναι του Σπύρου Ευαγγελάτου, τα σκηνικά, η διαµόρφωση του χώρου και τα κοστούµια του Γιώργου Πάτσα.
Τη µουσική επιµέλεια έχει αναλάβει ο Γιάννης Αναστασόπουλος. Τα βίντεο αφιερώµατα στους τέσσερις ηθοποιούς επιµελήθηκε ο Λεωνίδας Βαρδαρός και σκηνοθέτησαν οι Νίκος Ξυθάλης, Τάκης Σακελλαρίου, Κώστας Σταµατόπουλος.
Για τον Μάνο Κατράκη θα µιλήσει ο Βασίλης Κολοβός, για την Έλλη Λαµπέτη η Βέρα Κρούσκα, για τη Μελίνα Μερκούρη ο Κωνσταντίνος Αλαβάνος και ο Γιώργος Γεωγλερής για τον Δηµήτρη Χορν. Αποσπάσµατα από έργα, στα οποία πρωταγωνίστησαν οι τέσσερις ηθοποιοί, ερµηνεύουν οι Χρήστος Καλαβρούζος, Εύα Κοταµανίδου, Μαρίνα Ασλάνογλου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τραγωδία στη Χαλκδική: Σύγκρουση βυτιοφόρου και ΙΧ με δύο νεκρούς, μητέρα και βρέφος – Τραυματίες πατέρας και ένα παιδί
- Καιρός: Σε τροχιά ανόδου ο υδράργυρος – Τι δείχνουν τα προγνωστικά μοντέλα
- Οι ηγέτες της Λιθουανίας και της Λετονίας προειδοποιούν ότι η Μόσχα σχεδιάζει επιθέσεις κατά υποδομών
- Απόπειρα διάρρηξης στο σπίτι του Γιαμάλ στην Βαρκελώνη
- Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δύο συλληφθέντες για τη φονική έκρηξη στον Ασπρόπυργο
- 52ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή: Στρατηγέ ο άνθρωπος έχει ένα ελάττωμα… ξέρει να σκέφτεται!






