Τουλάχιστον 29 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 49 τραυματίστηκαν όταν φορτηγό που μετέφερε εκρηκτικά ανατινάχθηκε μπροστά σε αστυνομικό τμήμα κοντά στην πόλη Μπατικαλόα, στην ανατολική Σρι Λάνκα. Για ατύχημα κάνει λόγο ο στρατός.

Τα θύματα είναι στην πλειονότητά τους αστυνομικοί.

Αρχική ανακοίνωση του στρατού είχε κάνει λόγο για 60 νεκρούς, ωστόσο τα νεότερα στοιχεία αναφέρουν ότι 29 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 49 τραυματίστηκαν.

Το φορτηγό ήταν σταθμευμένο έξω από το αστυνομικό τμήμα στο Καραντιγιανάρου, κοντά στο λιμάνι της Μπατικαλόα, όταν εξερράγη, εξήγησε ο εκπρόσωπος, σύμφωνα με τον οποίο τα εκρηκτικά προορίζονταν για ανατινάξεις βράχων στο πλαίσιο έργων οδοποιΐας.

Τα εκρηκτικά φυλάσσονταν για ασφάλεια σε αποθήκη κοντά στο αστυνομικό τμήμα. Φαίνεται ότι εξερράγησαν κατά τη μεταφορά τους σε κινέζικη εταιρεία.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του κρατικού Κέντρου Τύπου για την Εθνική Ασφάλεια είχε δηλώσει ότι μεταξύ των νεκρών είναι και δύο ξένοι πολίτες. Εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Σρι Λάνκα δήλωσε ότι επρόκειτο για Κινέζους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Reuters