Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Ρολά κατεβάζουν οι πρατηριούχοι, νέα απειλή για κάθοδο στην Αθήνα από τους ιδιοκτήτες φορτηγών-βυτιοφόρων

Ρολά κατεβάζουν οι πρατηριούχοι, νέα απειλή για κάθοδο στην Αθήνα από τους ιδιοκτήτες φορτηγών-βυτιοφόρων

Με λουκέτο απειλούν οι βενζινοπώλες σε πολλούς νομούς της χώρας, αντιδρώντας στην επιβολή πλαφόν στις τιμές των καυσίμων. Οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων και φορτηγών «πολιορκούν» την Αθήνα, ενώ η κυβέρνηση παραμένει αμετακίνητη στο θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος. Ένταση στον Σκαραμαγκά και τη Λ.Αθηνών, όταν δυνάμεις της αστυνομίας εμπόδισαν φορτηγά να πραγματοποιήσουν αυτοκινητοπομπή, με κατεύθυνση την Αθήνα. Σε εξέλιξη επαφές των αρμόδιων υπουργείων με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Με λουκέτα απειλούν οι βενζινοπώλες σε πολλούς νομούς της χώρας, αντιδρώντας στην επιβολή πλαφόν στις τιμές των καυσίμων που ανακοίνωσε τη Δευτέρα, το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Την ίδια ώρα, οι ιδιοκτήτες φορηγών και βυτιοφόρων εξακολουθούν να «πολιορκούν» την Αθήνα.

Ένταση επικράτησε το πρωί της Τρίτης μεταξύ της αστυνομίας και ιδιοκτητών βυτιοφόρων και φορτηγών, όταν μεταφορείς που «πολιορκούν» από χθες, Δευτέρα, την Αθήνα επιχείρησαν να ξεκινήσουν την αυτοκινητοπομπή.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας εμπόδισαν τους μεταφορείς, που βρίσκονταν στον Σκαραμαγκά να ξεκινήσουν με κατεύθυνση την Αθήνα. Ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε και στη Λ.Αθηνών.

Μέχρι το μεσημέρι στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Μεταμόρφωσης ήταν παραταγμένα 36 φορτηγά, στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου (σε Χαϊδάρι, Ασπρόπυργο, Σκαραμαγκά και στα διόδια) συνολικά 119 οχήματα, στον παράδρομο της παραλιακής στο ύψος του ΣΕΦ βρίσκονται παραταγμένα 19 φορτηγά, ενώ νέα συγκέντρωση 17 οχημάτων πραγματοποιήθηκε στην Πέτρου Ράλλη.

Στην Κρήτη παρέμεναν στην περιοχή του Ρεθύμνου 17 φορτηγά, στη Στερεά Ελλάδα 36 (16 στις Ερυθρές και 20 στη Γέφυρα Χαλκίδας), 15 στη Θεσσαλία, 13 στην Κεντρική Μακεδονία, 130 σε διάφροα σημεία της Πελοπονήσσου και 21 στην Ήπειρο.

Το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης προχώρησε στην επιβολή πλαφόν μέχρι την Κυριακή, μετά από καταγγελίες καταναλωτών για αδικαιολόγητες τιμές στα καύσιμα τις προηγούμενες ημέρες.

– Το πλαφόν στα καύσιμα σε όλες τις περιοχές της χώρας

Μάλιστα στο αυτόφωρο θα οδηγούνται οι πρατηριούχοι που πωλούν καύσιμα με καπέλο, σύμφωνα με παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, προς τις εισαγγελίες όλης της χώρας.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας ζητεί να μεριμνούν οι εισαγγελείς Πρωτοδικών για την πιστή εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης και σε περίπτωση παράβασής της να συλλαμβάνονται οι ιδιοκτήτες των πρατηρίων καυσίμων και να οδηγούνται στο Αυτόφωρο.

Στον εισαγγελέα έχουν ήδη οδηγηθεί 10 ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων, οι οποίοι πωλούσαν καύσιμα με καπέλο, κατόπιν ελέγχων που διενεργήθηκαν σε 54 πρατήρια στην Αττική.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο