Πτώση του ευρώ κάτω από το 1,2750 δολάριο εν μέσω ανησυχιών για τις τράπεζες
Τις υψηλότερες απώλειες των δύο τελευταίων εβδομάδων σημειώνει την Τρίτη το ευρώ, εν μέσω ανησυχιών ότι τα κρατικά ομόλογα που κατέχουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες επιδεινώνουν τους ισολογισμούς τους, υπονομεύοντας τις προοπτικές της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη.
Τις υψηλότερες απώλειες από τις 20 Αυγούστου σημειώνει την Τρίτη το ευρώ, εν μέσω ανησυχιών ότι τα κρατικά ομόλογα που κατέχουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες επιδεινώνουν τους ισολογισμούς τους, υπονομεύοντας τις προοπτικές της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη.
Στο επίκεντρο βρίσκεται η ανακοίνωση της γερμανικής τραπεζικής ένωσης ότι οι 10 μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας ενδέχεται να χρειαστούν επιπρόσθετα κεφάλαια, ύψους 105 δισ. ευρώ, βάσει των νέων κανονισμών.
«Η είδηση για τις γερμανικές τράπεζες και τα stress tests θα επηρεάσουν τη διάθεση για ρίσκο», σχολίασε στο Reuters αναλυτής της Credit Suisse.
Ανησυχία προκάλεσε και δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι τα «τεστ αντοχής» στην Ευρώπη υποεκτίμησαν ορισμένες θέσεις σε ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα.
Το ευρώ υποχώρησε έως το 1,2737 δολάριο. Πτώση σημείωσε και έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, υποχωρώντας μέρι τα 106,80 γεν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σε ποιες περιοχές επιμένει η κακοκαιρία την Πέμπτη – Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι
- Το blueberry είναι superfood (έστω κι αν δεν του φαίνεται)
- Σοβαρές παθήσεις στον εγκέφαλο προκαλεί η ατμοσφαιρική ρύπανση
- Τα μυστικά της συνταξιοδότησης για γονείς ανηλίκων
- Ο Μαγγελάνος πέρα από τον μύθο – Ήρωας, κατακτητής ή κάτι πιο σκοτεινό;
- Η μια λέξη που μπορεί να σώσει τη σχέση


