Σε καλό κλίμα έγινε η συνάντηση του νομάρχη Αθηνών και υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού με τον νομάρχη Πειραιά και υποψήφιο δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μίχα.

Οι δύο υποψήφιοι έδωσαν τα χέρια αφήνοντας πίσω τις διαφορές του παρελθόντος.

«Με τον Γιάννη» δήλωσε ο κ. Σγουρός «ποτέ δεν κρυφτήκαμε, αλλά οι αντιπαραθέσεις γίνονται πάντα πάνω στο τραπέζι. Γι ‘ αυτό και πολλές φορές, οι αντιπαραθέσεις οι οποίες γίνονται δεν γίνονται για να βλάψει ο ένας τον άλλον, αλλά για να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας από τη μία και το αποτέλεσμα από την άλλη. Εμείς είμαστε άνθρωποι του αποτελέσματος, δεν είμαστε άνθρωποι των λόγων».

Αφού ευχήθηκε στον κ. Μίχα «καλή επιτυχία», ο κ. Σγουρός πρόσθεσε: «Οι Γιάννηδες είναι τρομεροί φίλοι. Δεν λένε ‘σαρανταπέντε Γιάννηδες ενός κοκόρου γνώση και ο υπόλοιπος ντουνιάς δεν κάνει άλλη τόση;’».

Αντιπεριφερειάρχης ο Π.Φασούλας


Στη συνέχεια οι δύο υποψήφιοι επισκέφθηκαν τον νυν δήμαρχο Πειραιά Παναγιώτη Φασούλα και του πρότειναν τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Αττικής, πρόταση την οποία ο ίδιος δεν απέρριψε.

Ο κ. Φασούλας δήλωσε σχετικά: «Έχω καταθέσει στα όργανα του κόμματος την υποψηφιότητα μου, είτε για δήμαρχος Πειραιά είτε για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

» Βεβαίως με ενδιαφέρει η Περιφέρεια, με ενδιαφέρει η μάχη στην Αυτοδιοίκηση. Αν με ενδιέφερε κάτι άλλο, θα ήμουν υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές, τον περασμένο χρόνο. Δεν με ενδιαφέρει αυτό. Θέλω να δώσω την μάχη για τον Πειραιά, θέλω να δώσω τη μάχη για την Αττική, κοντά σε ανθρώπους που εμπιστεύομαι και πιστεύω ότι μπορούμε να συνεργαστούμε, για να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά, όσο μπορεί ο καθένας, την πόλη μας, την Αττική, το Λεκανοπέδιο.»

* Νωρίτερα, μιλώντας στον BHMA 99,5 ο κ. Μίχας είχε κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη για νοικοκύρεμα του Πειραιά. Ειδικότερα, αναφερόμενος στη «μαύρη τρύπα» των 200 εκατ. ευρώ, ο Γιάννης Μίχας προανήγγειλε αύξηση δημοτικών τελών, περικοπές στο ραδιόφωνο του Πειραιά, καθώς και διεκδίκηση πόρων για την επιβάρυνση της πόλης από τη λειτουργία του ΟΛΠ και της Ψυτάλλειας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ