Μετά τη ΔΕΘ οι εξελίξεις για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας
Την εβδομάδα μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα συναντηθεί εκ νέου το προεδρείο της ΟΤΟΕ με τον υπουργό Εργασίας για να συζητήσουν το θέμα των κλαδικών συμβάσεων. Στη συνάντηση αυτή θα συμμετέχει και ο υπουργός Οικονομικών.
Την εβδομάδα μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα συναντηθεί εκ νέου το προεδρείο της ΟΤΟΕ με τον υπουργό Εργασίας για να συζητήσουν το θέμα των κλαδικών συμβάσεων.
Στη συνάντηση αυτή θα συμμετέχει και ο υπουργός Οικονομικών.
Ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Σταύρος Κούκος, μετά τη συνάντηση που είχε, την Πέμπτη, το προεδρείο της Ομοσπονδίας, με τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο τόνισε ότι «ο υπουργός άκουσε τις απόψεις μας και μας ανακοίνωσε ότι θα μας δει την εβδομάδα μετά τη ΔΕΘ μαζί με τον υπουργό Οικονομικών όπου θα υπάρξει εξειδίκευση των αποφάσεών τους σε σχέση με το μεγάλο ζήτημα των κλαδικών συμβάσεων».
Η ΟΤΟΕ, είπε, μετά από αυτή τη συνάντηση θα αποφασίσει τις δικές της αντιδράσεις, τονίζοντας ότι ενδεχόμενη κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων «θα οδηγήσει στην υποβάθμιση και αποδυνάμωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων» και εξέφρασε την αποφασιστικότητα των τραπεζοϋπαλλήλων να αντιδράσουν με όλες τους τις δυνάμεις προκειμένου να μην περάσουν τέτοιες επιλογές.
Από την πλευρά του, το μέλος του προεδρείου Ζώης Πεπές. είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «ο εφησυχασμός και η σύγχυση» των εργαζομένων, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα δεν θα αφήσουν να περάσει μια τέτοια λογική που αφοπλίζει το συνδικαλιστικό κίνημα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πόσα βάζουν στην… τσέπη οι Ολυμπιονίκες του Μιλάνου
- Συνταγή: Λαβράκι φρικασέ
- H Ευρώπη έμεινε πίσω – Θα χάσει τον αιώνα της τεχνητής νοημοσύνης
- Αυστραλία: Ένας νεκρός και δυο τραυματίες έπειτα από επίθεση με μαχαίρι στο Σίδνεϊ
- Διατροφή: Δώστε στα όσπρια την ευκαρία που τους αξίζουν
- Νέα επιδείνωση του καιρού – Ισχυρές βροχές και θυελλώδεις άνεμοι έως 10 μποφόρ

