Αγωνιστικές δράσεις, που θα εκδηλωθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου, αποφάσισαν τα συνδικάτα των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στον ΟΣΕ, στη διάρκεια κοινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε η πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο των ΔΕΚΟ που έχει σχέση με τις δημόσιες μεταφορές και – σύμφωνα με τα συνδικάτα – περιλαμβάνει ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις εργαζομένων, μείωση μισθών και κατάργηση κεκτημένων.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η πραγματοποίηση 5ωρης στάσης εργασίας το πρώτο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου, και κοινή συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, που θα περιγράφει τη σημερινή κατάσταση στις μεταφορές και τις θέσεις των εργαζομένων για δημόσιες και με κοινωνικό χαρακτήρα συγκοινωνίες.

Τα συνδικάτα ζητούν άμεση συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς και καλούν την κυβέρνηση «να σταματήσει την απαξίωση των ΔΕΚΟ – Μεταφορών».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ