Με απουσίες, αλλά τη διάθεση στο μέγιστο βαθμό, ώστε να μονταριστεί η ομάδα κατά τον αρτιότερο τρόπο, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα -στο κλειστό της Πυλαίας- η πρώτη προπόνηση του ΠΑΟΚ για τη νέα χρονιά.
Με απουσίες, αλλά τη διάθεση στο μέγιστο βαθμό, ώστε να μονταριστεί η ομάδα κατά τον αρτιότερο τρόπο, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα -στο κλειστό της Πυλαίας- η πρώτη προπόνηση του ΠΑΟΚ για τη νέα χρονιά.
Ραντεβού στο οποίο ο Σούλης Μαρκόπουλος είχε στο παρκέ τους Λάζαρο Παπαδόπουλο, Γιώργο Δέδα, Γιώργο Αποστολίδη, Μιχάλη Γιαννακίδη, Αντώνη Κεσίσογλου, Δημήτρη Αράπη, Δημήτρη Καλαμπάκα, Παύλο Σαββίδη, Γιάννη Μαλιούνα (σ.σ. οι δύο τελευταίοι από την εφηβική ομάδα).
Απόντες ήταν οι νεοαποκτηθέντες Αμερικανοί, Ντεσόν Σιμς, Τζάστιν Γκρέι, που ευελπιστείτε πως μέχρι τα τέλη της εβδομάδας θα τακτοποιήσουν τη διαδικασία που χρειάζεται για την έκδοση της αθλητικής βίζας τους και θα αφιχθούν σε ελληνικό έδαφος, ο Τοντόρ Γκετσέφσκι, με τον εκπρόσωπο του οποίου είναι προγραμματισμένη για το βράδυ συνάντηση, ώστε να τελειώσει το τυπικό κομμάτι της ανανέωσης της συνεργασίας του με το σύλλογο, αλλά και ο στρατευμένος, Νίκος Καλλές.
Παρόντες στην έναρξη της προπόνησης ήταν ο πρόεδρος και ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΑΕ, Μιλτιάδης Κανώτας και Αρης Καρακούσης, αντίστοιχα.
«Αρχίζει μια νέα χρονιά. Πάντα πιστεύεις ότι η καινούργια περίοδος θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Προσπαθήσαμε να έχουμε παίκτες από το περυσινό ρόστερ και κάναμε καλές ως τώρα κινήσεις στις μεταγραφές. Στην πράξη, όταν θα διαμορφωθεί το δυναμικό μας και ταιριάξει η “χημεία” των παικτών, θα δούμε καλά την ομάδα,» δήλωσε ο Σούλης Μαρκόπουλος, ο οποίος ερωτηθείς για τις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις με τη Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης απάντησε: «Σε κάθε παιχνίδι θέλεις να κερδίσεις. Θα είναι πολύ νωρίς και για τις δύο ομάδες τα παιχνίδια, καμία δε θα είναι απόλυτα έτοιμη. Ελπίζουμε να είμαστε σε καλή κατάσταση.»
Σε ό,τι αφορά, δε, τις κινήσεις που απομένουν για τη διαμόρφωση της εικόνας του συνόλου του, τόνισε: «Δε θέλω να μιλήσω για στάνταρ παίκτες. Κοιτάμε να ενισχυθούμε στην περιφέρεια.»
Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, με τη σειρά του, είπε: «Αρχίζουμε την προετοιμασία με θετικές σκέψεις, με πολύ όρεξη για δουλειά, με γεμάτες μπαταρίες, το σημαντικό είναι να είμαστε υγιείς και σιγά -σιγά θα καταφέρουμε να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε. Τα δύσκολα είναι ωραία, είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στην απαιτητική χρονιά που έχει και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Είμαστε καλύτεροι από πέρυσι».
Για τους αγώνες με τη Σπαρτάκ σχολίασε: «Είναι πρόκληση, θα προσπαθήσουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση του Γιούροκαπ.»
Για την ανανέωση της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ ανέφερε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος γι’ αυτό, είναι φανταστική η ατμόσφαιρα στην ομάδα, είμαι στην πόλη μου και η οικογένεια μου είναι καλά εδώ. Πέρυσι είχα βελτίωση αγωνιστικά, το ίδιο πιστεύω πως θα γίνει και στην καινούργια χρονιά.»
Σε σχόλιο που του ζητήθηκε για τους Γιώργο Δέδα, Γιώργο Αποστολίδη, ανταποκρίθηκε λέγοντας: «Ο Δέδας είναι καλός σουτέρ και προέρχεται από πρωτάθλημα που ήταν εναρμονισμένο στις καινούργιες αλλαγές του παιχνιδιού. Θα βοηθήσει πολύ. Ο Αποστολίδης ξέρει να “διαβάζει” καλά το παιχνίδι.»
Κατέληξε αναφερόμενος στους φιλάθλους της ομάδας: «Ο κόσμος έρχεται στο γήπεδο με βάση τη δική μας απόδοση και για να δει όμορφο μπάσκετ. Το ζήτημα είναι να του δώσουμε αυτό που θέλει, ώστε να τον έχουμε κοντά μας.»
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
LIVE: Άρης – Βόλος. Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Άρης – Βόλος για τη 2η αγωνιστική των θέσεων 5-8 πλέι οφ της Super League. Τηλεοπτικά από το Novasports 2HD.
Οι 11άδες που επέλεξαν Γρηγορίου και Μπράτσος για το σημερινό (18/4, 19:00) παιχνίδι στο Βικελίδης, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ για τις θέσεις 5-8 της Super League.
Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας με 30-23 και έκανε το 1-0 στην ημιτελική σειρά της Handball Premier για τα playoffs των θέσεων (1-4).