Επιστρέφει στο Χρηματιστήριο η General Motors
Ο αμερικανικός όμιλος κατέθεσε αίτημα εισαγωγής των μετοχών του στο χρηματιστήριο, προχωρώντας προς την μείωση του ποσοστού συμμετοχής της αμερικανικής κυβέρνησης στο μετοχικό του κεφάλαιο.
Αίτηση δημόσιας εγγραφής κατέθεσε χθες Τετάρτη, 18 Αυγούστου η General Motors κάνοντας το πρώτο βήμα προς το στόχο αποπληρωμής της κρατικής οικονομικής βοήθειας που είχε λάβει και της ανεξαρτητοποίησης από την αμερικανική κυβέρνηση που τώρα κατέχει το 61% του ομίλου.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον αμερικανικό όμιλο η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των σχεδίων του για την εισαγωγή των μετοχών του στα Χρηματιστήρια του Τορόντο και της Νέας Υόρκης όπου και αποτελούσαν αντικείμενο διαπραγμάτευσης πριν την χρεοκοπία του 2009.
Αν και η ανακοίνωση της GM δεν διευκρινίζει το μέγεθος και το είδος των μετοχών που θα διατεθούν οι πληροφορίες θέλουν το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών να σχεδιάζει την πώληση του 20% των 304 εκατομμυρίων μετοχών που διατηρεί στον όμιλο, μειώνοντας έτσι το ποσοστό συμμετοχής του κάτω από το 50%.
Από την διαδικασία αυτή ο αμερικανικός όμιλος αναμένεται –σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών- να συγκεντρώσει έως και 20 δις δολάρια. Υπενθυμίζεται ότι το 2009 τo αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών είχε παράσχει δάνειο ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην GM προκειμένου να αποφύγει την χρεοκοπία.
auto.in.gr
- Κρίση θεσμών στην Ελλάδα;
- Ανεξέλεγκτες οι χρήσεις της ΑΙ στο δημόσιο τομέα
- Ταξί: Συνελήφθησαν 4 οδηγοί που εισέπραξαν υπερβολικό κόμιστρο από τουρίστες
- Ισραήλ: Ο Λίβανος πρέπει να εξαλείψει «τον κίνδυνο» της Χεζμπολάχ στον νότο, δηλώνει το Βερολίνο
- Καναδάς: Η Βρετανική Κολομβία προσφεύγει κατά της OpenAI για την πολύνεκρη τραγωδία του Τάμπλερ Ριτζ
- Ουκρανία: Νέα μεγάλη ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Κιέβου
- Ιράν: Υπόσχεται αποφασιστική ανταπόδοση στα πλήγματα των ΗΠΑ – «Παραβίασαν» το μνημόνιο του Ισλαμαμπάντ
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442