Έφεση κατά της ποινής που επιβλήθηκε στον αρχιβασανιστή των Ερυθρών Χμερ
Έφεση άσκησαν οι εισαγγελείς του Ειδικού Δικαστηρίου του ΟΗΕ κατά της ποινής που επιβλήθηκε στον διαβόητο αρχιβασανιστή του καθεστώτος των Ερυθρών Χμερ στην Καμπότζη, Καΐνγκ Γκουέκ Εαβ, γνωστό ως «Ντουκ».
Έφεση άσκησαν οι εισαγγελείς του Ειδικού Δικαστηρίου του ΟΗΕ κατά της ποινής που επιβλήθηκε στον διαβόητο αρχιβασανιστή του καθεστώτος των Ερυθρών Χμερ στην Καμπότζη, Καΐνγκ Γκουέκ Εαβ, γνωστό ως «Ντουκ».
Ο Ντουκ καταδικάστηκε αρχικά σε κάθειρξη 35 ετών, η οποία στη συνέχεια μειώθηκε σε 30 έτη, λόγω μιας περιόδου κράτησής του που κρίθηκε παράνομη καθώς προηγήθηκε της σύστασης του δικαστηρίου.
Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει ποινή κάθειρξης 40 ετών.
Στην έφεσή τους, οι εισαγγελείς εκτιμούν ότι η ποινή «δεν αποδίδει τη δέουσα βαρύτητα στη σοβαρότητα των εγκλημάτων του Ντουκ, στο ρόλο του και στο ότι συμμετείχε οικειοθελώς στα εγκλήματα αυτά» τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το δικαστήριο.
Η δίκη του αρχιβασανιστή των Ερυθρών Χμερ ήταν η πρώτη κατηγορούμενου για τις θηριωδίες που διαπράχθηκαν υπό το καθεστώς του Πολ Ποτ.
Ο τελευταίος κατηγορείται για το θάνατο 1,7 εκατομμυρίων ανθρώπων από το 1975 ως το 1979.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Ανδρουλάκης: Ο πρωθυπουργός να απολογηθεί στους κτηνοτρόφους – Οφείλει διαφάνεια, ενημέρωση και λογοδοσία
- Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι του Πειραιά – Σώα η οδηγός
- Χημικά, πετροπόλεμος και συλλήψεις: Σοβαρά επεισόδια στο Παρίσι μετά τη λήξη του Σενεγάλη – Μαρόκο (vids)
- Έβρισαν τον Ντίαθ οι συμπαίκτες του για το πέναλτι!
- Η Euroleague όρισε τον Ντιφαλά στο Παναθηναϊκός – Μπασκόνια
- Γροιλανδία: «Δεν σκέφτομαι πλέον αποκλειστικά την ειρήνη» – Νέες απειλές Τραμπ και έκτακτη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες

