Πρόθυμος για διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν δηλώνει ο Πακιστανός πρόεδρος
Ανοιχτός σε διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν που εδρεύουν στο Πακιστάν εμφανίζονται ο πρόεδρος της χώρας, ενώ η Δύση επικρίνει το Πακιστάν ότι δεν έχει κάνει όσα θα έπρεπε για να αντιμετωπίσει την τρομοκρατικής απειλής. Η πακιστανική κυβέρνηση καταβάλλει τη μεγαλύτερη προσπάθεια από ποτέ για να καταπολεμήσει την τρομοκρατία, επιμένει ο Πακιστανός πρόεδρος, λέγοντας πως η πόρτα για το διάλογο με τους Ταλιμπάν «παραμένει ανοικτή».
Ανοιχτός σε διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν που εδρεύουν στο Πακιστάν εμφανίζονται ο πρόεδρος της χώρας Ασίφ Ζαρντάρι, ενώ η Δύση επικρίνει το Πακιστάν ότι δεν έχει κάνει όσα θα έπρεπε για να αντιμετωπίσει την τρομοκρατικής απειλής.
Σε συνέντευξή του στο Associated Press την Παρασκευή, o Α.Ζαρντάρι επέμεινε ότι η πακιστανική κυβέρνηση καταβάλλει τη μεγαλύτερη προσπάθεια από ποτέ για να καταπολεμήσει την τρομοκρατία, λέγοντας πως η πόρτα για το διάλογο με τους Ταλιμπάν «παραμένει ανοικτή».
«Είχαμε καταλήξει σε συμφωνία, την οποία παρέβησαν» ανέφερε ο Πακιστανός πρόεδρος, αποφεύγοντας όμως να δώσει σαφέστερες πληροφορίες για το πότε θα μπορούσε να ξαναρχίσει ο διάλογος.
Πέρυσι, το Ισλαμαμπάντ είχε καταλήξει σε συμφωνία με τους Ταλιμπάν στην Κοιλάδα του Σουάτ, αλλά τελικά οι αντάρτες δεν τήρησαν τη συμφωνία και μετακινήθηκαν σε άλλη περιοχή, οδηγώντας το στρατό του Πακιστάν στη διεξαγωγή μεγάλης κλίμακας επιχείρησης εναντίον τους.
Οι ΗΠΑ πιέζουν το Πακιστάν να συνεχίσει να μάχεται τους Ταλιμπάν της χώρας και όχι να προβεί σε διαπραγματεύσεις μαζί τους. Η ομάδα θεωρείται υπεύθυνη στην αποτυχημένη απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης στην Τάιμς Σκουεάρ της Νέας Υόρκης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Μέση Ανατολή: «Υπάρχει ανησυχία» – Ελληνίδα μεταφέρει πώς βιώνει την κατάσταση στο Άμπου Ντάμπι
- Μέση Ανατολή – Θεοχάρης: Έτοιμα τα σχέδια για την απομάκρυνση των Ελλήνων σε περίπτωση εκκένωσης
- Κουβέιτ: Συνετρίβη αμερικανικό μαχητικό F-15 – Καπνός υψώνεται στην περιοχή που βρίσκεται η πρεσβεία των ΗΠΑ
- Ψάχνει αντίδραση και… διπλό στην Ποντγκόριτσα η Εθνική
- Το 18,8% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα εξακολουθεί να μην διαθέτει καμία γυναίκα σε ηγετική θέση
- «Μαμά, πώς ήσουν τη δεκαετία του ’90;» – Η Ντρου Μπάριμορ θυμάται την πιο ατίθαση φάση της