Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η ένταση μεταξύ Βορείου και Νοτίου Κορέας
Η Νότιος Κορέα καταγγέλλει ότι η Βόρειος Κορέα μετακίνησε αντιαεροπορικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς κοντά στα σύνορα των δύο χωρών, την ώρα που η ένταση εξαιτίας της βύθισης της νοτιοκορεατικής κορβέτας παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Την Πέμπτη η Σεούλ ξεκινά ασκήσεις στην Κίτρινη Θάλασσα.
Η Νότιος Κορέα καταγγέλλει ότι η Βόρειος Κορέα μετακίνησε αντιαεροπορικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς κοντά στα σύνορα των δύο χωρών, την ώρα που η ένταση εξαιτίας της βύθισης της νοτιοκορεατικής κορβέτας παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Την Πέμπτη η Σεούλ ξεκινά ασκήσεις στην Κίτρινη Θάλασσα.
Σύμφωνα με δηλώσεις στρατιωτικής πηγής στην εφημερίδα Chosun Ilbo, η Πιονγιάνγκ μετέφερε, μετά τη βύθιση της νοτιοκορεατικής κορβέτας, πυραύλους SA-5 από τη νοτιοδυτική επαρχία Χουάνγκχε κοντά στη μεθόριο με τη Νότιο Κορέα.
Η πηγή πρόσθεσε ότι η κίνηση αυτή αποτελεί δυνητική απειλή για τη Σεούλ.
Οι πύραυλοι αναπτύχθηκαν τις ημέρες που βυθίστηκε η κορβέτα, αναφέρει η πηγή που επικαλείται το δημοσίευμα.
Εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ν.Κορέας απέφυγε να σχολιάσει σχετικά με ζητήματα που όπως είπε άπτονται των υπηρεσιών στρατιωτικών πληροφοριών.
Στόχος της επανατοποθέτησης των συστοιχιών των πυραύλων εδάφους-αέρος μοιάζει να είναι η αποτροπή ενδεχόμενης προσπάθειας νοτιοκορεάτικων αεροσκαφών να εξαπολύσουν επιθέσεις ακριβείας σε στρατηγικούς στόχους στο βορειοκορεάτικο έδαφος, σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη, αναφέρει το δημοσίευμα.
Οι πύραυλοι έχουν δραστικό βεληνεκές 250 χλμ. κι απειλούν, συνεπώς, αεροσκάφη που πετούν έως και στην κεντρική Νότια Κορέα, σημειώνει η εφημερίδα.
Την Πέμπτη η Νότιος Κορέα αρχίζει πενθήμερα ανθυποβρυχιακά γυμνάσια στην Κίτρινη Θάλασσα. Η Πιονγιάνγκ έχει απειλήσει με «ισχυρά αντίποινα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Φαραντούρης και με τη «βούλα» της Επιτροπής Δεοντολογίας
- Σε επιφυλακή ο Δήμος Αθηναίων για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων
- Μήπως το κοινό απομακρύνθηκε από τους κινηματογράφους επειδή οι ταινίες ξεχείλωσαν χρονικά;
- Χαρίτσης: Να μη σιωπήσουμε μπροστά στον κίνδυνο εθνοκάθαρσης των Κούρδων της Συρίας – Να μην γίνει η Ροζάβα νέα Γάζα
- Ασία: Η ρωσική Άπω Ανατολή θάφτηκε στο χιόνι, προβλήματα στις μετακινήσεις στην Κίνα και την Ιαπωνία
- Άρης: O Χιμένεθ συναντήθηκε με τους αρχηγούς – Τι συζήτησαν