ΒΜW Σειρά 1 2012: H μεγάλη επιστροφή μιας «μικρής» BMW
Ηχηρή αναμένεται να είναι η επιστροφή της μικρομεσαίας BMW, καθώς η Σειρά 1 του 2012 αναμένεται να διαθέτει νέους τύπους αμαξωμάτων και υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες μικρού κυβισμού.
Η παγκόσμια, πλέον, απαίτηση για συμπαγείς και φιλικές προς το περιβάλλον προτάσεις αναβαθμίζουν το ρόλο της Σειράς 1 στην πολυσύνθετη γκάμα της BMW.
Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο η βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία δίνει συνέχεια στο μικρομεσαίο εγχείρημά της, εξελίσσοντας την επόμενη γενιά του αυτοκινήτου.
Με την κωδική ονομασία F20, η νέα Σειρά 1 της BMW θα πραγματοποιήσει την επίσημη πρεμιέρα της μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2011 και συγκεκριμένα στην έκθεση αυτοκινήτου που φιλοξενείται κάθε χρόνο στην Γενεύη.
Διαθέτοντας από την αρχή της εμπορικής της πορείας τρίθυρες και πεντάθυρες εκδόσεις, η μικρότερη σε διαστάσεις πρόταση της γερμανικής φίρμας πρόκειται να εξοπλιστεί με νέους, υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες βενζίνης, τους οποίους θα μοιράζεται με τη νέα γενιά του ΜΙΝΙ.
Χωρίς να αποκλείεται ακόμη και η παρουσία ενός τρικύλινδρου μοτέρ κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειες της δημοφιλέστατης BMW, είναι σχεδόν σίγουρο πως η νέα Σειρά 1 δεν θα διαθέτει στο μέλλον εξακύλινδρες εκδόσεις.
Τη θέση των συγκεκριμένων κινητήρων θα πάρουν τετρακύλινρα-υπερτροφοδοτούμενα σύνολα ανάλογης ισχύος.
Η σκυτάλη από τους νέους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, φημολογείται ότι θα περάσει στους τύπους αμαξωμάτων, καθώς η BMW προσανατολίζεται στην εξέλιξη ενός roadster στο δάπεδο της Σειράς 1 και ενός ιδιόμορφου hatchback, στα σχεδιαστικά πρότυπα της σημερινής Σειράς 5 Grand Turismo.
Auto Express
- Η Ferrari στο έτος μηδέν: Η τραγωδία της πρώτης σεζόν του Χάμιλτον
- Στα άκρα η σύγκρουση κυβέρνησης και αγροτών – Σκληρή καταστολή ενάντια στο πανελλαδικό άπλωμα των μπλόκων
- Επεισόδια στην Κρήτη: Δύο συλλήψεις στο Ηράκλειο – Δικογραφία για τουλάχιστον 10 άτομα στα Χανιά
- Οι Σπερς στο σταυροδρόμι: πρέπει να τα παίξουν όλα για τον Αντετοκούνμπο;
- Ρεκόρ πτωχεύσεων δεκαετίας για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα στη Γερμανία
- Ο Ίθαν Χοκ αναπολεί τη συνεργασία του με τον σπουδαίο Ρόμπιν Γουίλιαμς: «Το ταλέντο έρχεται με ένα κόστος»

