Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Πήραμε αυτόν που... έσβησε τον Μέσι» η απάντηση Μπερλουσκόνι

«Πήραμε αυτόν που… έσβησε τον Μέσι» η απάντηση Μπερλουσκόνι

Με πανό και συνθήματα διαμαρτυρίας υποδέχθηκαν τον πρόεδρο της Μίλαν, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, οπαδοί του συλλόγου την Τρίτη στην πρώτη προπόνηση των «ροσονέρι» για τη νέα αγωνιστική σεζόν. «Δεν αρκεί ο Έλληνας, πάρε τον Ντζέκο» ανέφερε ένα πανό, για να απαντήσει ο «καβαλιέρε»: «Πήραμε αυτόν που... έσβησε τον Μέσι».

Με πανό και συνθήματα διαμαρτυρίας υποδέχθηκαν τον πρόεδρο της Μίλαν, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, οπαδοί του συλλόγου την Τρίτη στην πρώτη προπόνηση των «ροσονέρι» για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Περίπου 3.000 οπαδοί της Μίλαν βρέθηκαν στο Μιλανέλο, όπου ο Μπερλουσκόνι παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσει τον νέο τεχνικό, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και τα νέα αποκτήματα, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ενώ στη συνέχεια η ομάδα είχε την πρώτη της προπόνηση.

Οι φίλαθλοι φώναξαν συνθήματα κατά του «καβαλιέρε» αλλά και ολόκληρης της διοίκησης της Μίλαν. Ο λόγος της διαμαρτυρίας τους είναι οι λίγες μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας και η επιλογή των διοικούντων να μην προσφέρουν αρκετά χρήματα για την απόκτηση παικτών.

Χαρακτηριστικό είναι ένα πανό που έγραφε «Non ci basta il Greco, prendi Dzeko» («Δεν αρκεί ο Έλληνας, πάρε τον Ντζέκο») αναφερόμενο στην απόκτηση του Παπασταθόπουλου και στον Εντιν Ντζέκο της Βόλφσμπουργκ.

Ο τελευταίος αποτελεί μεταγραφικό στόχο της Μίλαν από το περασμένο καλοκαίρι, αλλά η διοίκηση αρνείται να καταβάλει στον γερμανικό σύλλογο τη ρήτρα του παίκτη, που ανέρχεται στα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, ένα άλλο πανό έγραφε «Μηδέν διαρκείας», παρακινώντας τους οπαδούς να μην αγοράσουν διαρκείας για να ενισχύσουν τον σύλλογο.

Η απάντηση του Μπερλουσκόνι

Από την πλευρά του ο Μπερλουσκόνι, στη συνέντευξη Τύπου, έδωσε τη δική του απάντηση στις διαμαρτυρίες των οπαδών:

«Η οικογένειά μου έχει δώσει σχεδόν ένα δις σε 25 χρόνια. Τα τελευταία 7 χρόνια έχω δώσει 461 εκατομμύρια ευρώ για τη Μίλαν, έναν μέσο όρο 60 εκατομμύρια ετησίως. Χρήματα που ξόδεψα με αγάπη. Τα παιδιά μου θα μπορούσαν να με σταματήσουν».

«Καλός άνθρωπος με φάτσα ηθοποιού ο Αλέγκρι»

Στη συνέχεια, παρουσίασε τον Αλέγκρι, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για εκείνον:

«Είναι ένας καλός άνθρωπος με φάτσα ηθοποιού. Εχει το πακέτο για να καθοδηγήσει τη Μίλαν. Και πρέπει να είναι θεαματική και επιθετική. Πήραμε τον Αλέγκρι επειδή είναι ένας μαέστρος, αλλά μην ξεχνάτε ότι κι εγώ είμαι ένας καθηγητής. Δεν θέλω να βλέπω έναν επιθετικό μόνο του. Γι’ αυτό απέλυσα τον Λεονάρντο. Οι δύο επιθετικοί πρέπει να παίζουν μαζί.

» Μίλησα με τον Αλέγκρι και με τους συνεργάτες μου και είδαμε ότι έχουμε μία ομάδα πολύ ποιοτική. Δεν έχουν όλοι παίκτες όπως ο Πίρλο, ο Ροναλντίνιο, ο Νέστα, ο Πάτο και ο Τιάγκο Σίλβα».

«Πήραμε αυτόν που… έσβησε τον Μέσι»

Ο Μπερλουσκόνι αναφέρθηκε στη συνέχεια στα νέα αποκτήματα της ομάδας, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τον Παπασταθόπουλο, αλλά και στα σενάρια για τον Ροναλντίνιο:

«Είχαμε δύο αποχωρήσεις, του Ντίντα και του Φαβάλι, που θέλω να αποχαιρετήσω και να ευχαριστήσω για τα χρόνια που πέρασαν εδώ. Τους αντικαταστήσαμε με τον Αμέλια, που είναι δικός μου, και με τον στόπερ Γέπες.

» Και πήραμε από την Τζένοα έναν αμυντικό που έσβησε τον Μέσι στο Μουντιάλ, τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Ο Ροναλντίνιο για μένα είναι ο μεγαλύτερος παίκτης όλων των εποχών. Για να μιλάμε ξεκάθαρα, έχουμε έρθει σε συμφωνία για να παραμείνει στη Μίλαν μέχρι το τέλος της καριέρας του. Εχω το λόγο του. Όσο παίζει, μένει μαζί μας».

Να σημειωθεί ότι παρά τις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπο του Μπερλουσκόνι, οι οπαδοί υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό τον Αλέγκρι, αλλά και τον Παπασταθόπουλο, ο οποίος υπέγραψε και τα πρώτα του Αυτόγραφα ως παίκτης της Μίλαν.

www.sport.gr

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Είμαστε σε συζητήσεις με τη διοίκηση για το ρόστερ της νέας σεζόν»

Η πρώτη ατάκα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για τον Ολυμπιακό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024